Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Дорогі краяни! Шанована шумська громадо!

Дата: 23.08.2016 19:10
Кількість переглядів: 937

Двадцять п`ята річниця нашої державної Незалежності – свято радісне і, водночас, хвилююче.

Урочисто від того, що, незважаючи на надзвичайні, надлюдські випробування, нам вдалося вистояти і втримати нашу державність. Так, нелегко, так, є чимало труднощів. Але ми рухаємося вперед і віримо, що зуміємо подолати усі перепони, бо сподіваємося на Божу милість, яка завжди оберігала наш край, нашу Україну, і відчуваємося, що усім нам для боротьби вистачить сил.

Але гірко від того, що у таке велике урочисте свято не всі жителі Шумщини поруч із своїми сім`ями, бо змушені оберігати спокій своїх родин на східних кордонах держави, навіть ціною власного життя. На жаль, на Шумщину уже вдруге привезли тіло нашого героя, мужнього захисника Володимира Мельничука, рік тому – загайчанина Романа Мусія, які назавжди залишаться в нашій історії тими, хто боровся за кращу Шумщину, за мирну Україну. Низький уклін усім чоловікам, які зараз у зоні АТО, тим, хто зробив свідомий вибір і підписався на контрактну службу.

У нашому державному житті багато проблем, і їх потрібно вирішувати. Але зробити це можна разом. Бо ми – як одна родина. І так, як у сім`ї її добробут залежить від того, наскільки подружжя, діти, батьки розуміють і підтримують один одного, так і ми, будуючи власну державу, маємо забути про особисті амбіції, заробляння політичних дивідендів чи бажання показати себе у кращому світлі, а когось – у гіршому. Такий розбрат ні до чого доброго не приведе. Тільки спільно, тільки разом, тільки рухаючись вперед. Ми вже маємо такий досвід, коли в нелегких умовах створювали нашу шумську громаду. Але значний шлях уже пройдено, усі залякування, розсіювання паніки залишилися позаду, і ми маємо перші хороші результати. Так, ми ще не можемо похвалитися якимось грандіозними здобутками, але працюємо, і бачимо, що такі зміни, така модель роботи влади себе виправдовує.

 Тому усім хочу побажати великого терпіння, вірити у свій народ, любити свою Україну і підтримувати той жертовний вогонь багатьох поколінь, які проносили його крізь життєві бурі та випробування.

Ліна Костенко, яку справедливо називають совістю нації, сказала – без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, а ось ми без Батьківщини - ніщо. Ось коли кожен з нас усвідомить цю істину і почне любити свою землю, людей, до глибини душі, незалежно від віку, посади, віросповідання, соціального статусу, ми станемо тим народом, який викликатиме повагу і гідність. 

З Днем Незалежності! З Днем Державного прапора!

Слава Україні! Слава українській нації!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь