Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Ювілей Георгія Петрука-Попика

Дата: 18.04.2017 18:02
Кількість переглядів: 976

Урочисто линули пророчі слова нашого краянина Георгія Петрука – Попика над рідною Іловицею. Цьогоріч – по-особливому, адже у цій історичній колисці Волині майбутній поет, громадський діяч народився рівно 85 років тому. А нинішній ювілей випав на третій день Великодніх свят.

Тому атмосфера сьогодні в Іловиці – святкова двічі. І хоча Георгія Петрука – Попика уже, на жаль, немає в живих, його пам’ятають, шанують творчість, передають юним поколінням. І це засвідчив чудовий концерт, який підготували педагогічний та учнівський колективи місцевої школи. Діти декламували поезії з таким трепетом, що вони торкалися найпотаємніших глибин серця кожного, хто завітав на урочистий захід. А приїхали сюди, щоб разом з місцевими жителями вшанувати пам’ять видатного земляка, працівники Шумської міської ради разом зі своїм керівником – міським головою Володимиром Плетюком, який привітав усіх з таким чудовим днем, вручив подарунок, а також обіцяв сприяти іловичанам у вирішенні їхніх проблем.

Була також чудова екскурсія шкільним музеєм Георгія Петрука –Попика, яку провели учні разом з учителем української мови та літератури   Грицюк Зоєю Григорівною. Розповідь про знаного земляка перепліталася з художніми номерами, звучали  твори поета, звучали пісні на його, а на музику їх поклав місцевий житель Микола Божук.

Після того усі із задоволенням побували на поетичній свічці «В озвученні струн», а також переглянули виставку дитячих робіт під назвою "Україно, я щасливий, що твоїм вродився сином" та колишньої учениці Шумської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Інни Божук, яка теж має іловицьке коріння.

Що цікаво, у цьому навчально-виховному комплексі діє танцювальний гурток, де дітей навчає Сірук Ольга Мефодіївна. Тому гості мали можливість зачаруватися запальним «Гопаком», іншими українськими танками.

Захід вийшов компактним, але дуже цікавим і насиченим, звучали побажання від заступника начальника відділу освіти, молоді та спорту Шумської міської ради Людмили Попової, старости села Надії Павлюк, директора  Іловицького НВК Марії Божук, яка так уміє згуртувати колектив  навколо спільної роботи, що її результати завжди позитивні.

По завершенню усі відвідали місцевий цвинтар, де поклали квіти пам’яті на могилу Георгія Петрука – Попика.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь