Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Звіт 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)»

Дата: 08.08.2024 10:02
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Однією з важливих складових успішного укомплектування роботодавцем вільних робочих місць є подання  до державної служби зайнятості форми звітності №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», незалежно від місцезнаходження роботодавця. Вимогу щодо інформування служби зайнятості про вакансії містить Закон України «Про зайнятість населення».

За наявності вакансії звіт подають роботодавці -  юридичні особи, фізичні особи - підприємці, які в межах трудових відносин використовують працю фізичних осіб.

Звіт потрібно подати у місцевий підрозділ державної служби зайнятості не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії. Датою відкриття вакансії є наступний день після створення робочого місця чи припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним, або дата, починаючи з якої може бути укладений трудовий договір з найманим працівником.

За потреби, наприклад, коли йдеться про виконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, можна раніше поінформувати центр зайнятості про потребу підібрати працівників: до дати звільнення працівника, посада якого стає вакантною, і навіть до введення посади до штатного розпису. У такому разі дату відкриття вакансії можете зазначити у примітках до основних даних про вакансію.

Роботодавець визначає вид звітності – первинна або уточнювальна. Первинна звітність подається з метою інформування про наявність вакансії. Уточнювальна звітність подається в разі необхідності заміни первинної та містить уточнення характеристик вакансії: умов праці, розміру заробітної плати, вимог до претендента тощо. При цьому не можуть бути змінені дані щодо кількості вакансій та професійної назви робіт (професії/посади).

Актуальність зазначених у звіті вакансій уточнюється фахівцем центру зайнятості не рідше ніж двічі на місяць. Роботодавець може самостійно повідомити центр зайнятості про закриття вакансії телефоном, електронною поштою або під час особистої зустрічі з фахівцем центру зайнятості.

Звіт № 3-ПН можете подати:

в електронній формі — з електронним підписом або печаткою, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів, або без нього;

в паперовій формі, яку засвідчив своїм підписом керівник, ФОП або уповноважена ним особа.

Яка структура звіту 3-ПН?

У вступній частині зазначаються відомості про роботодавця: код ЄДРПОУ або реєстраційний номер облікової картки платника податків; повне найменування підприємства або прізвище, ім’я, по батькові ФОПа; місцезнаходження підприємства або місце проживання ФОПа; місце провадження господарської діяльності; посилання на інтернет-сторінку, електронна адреса, номер телефону; інформація про контактну особу, яка відповідає за добір персоналу.

Друга частина Звіту № 3-ПН містить детальніший опис особливостей вакансії, умов праці, вимог до кандидата й інформацію про доступність і безпеку робочого місця для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

У графах зазначте:

  • найменування професії/посади відповідно до Класифікатора професій;
  • кількість вакансій за однойменною професією з однаковими характеристиками;
  • розмір зарплати з урахуванням основної зарплати, доплат, надбавок, премій, інших заохочувальних та компенсаційних виплат;
  • характер виконуваної роботи — постійний, тимчасовий, сезонний тощо;
  • місце проведення робіт.
  • як бажаєте укомплектувати вакансії: за сприяння центру зайнятості; добирати кадри самотужки або поєднати обидва варіанти пошуку.

Відомості про вакансію роботодавець заповнює власноруч. Або це зробить фахівець центру зайнятості під час особистої зустрічі з роботодавцем, телефонної розмови або спілкування засобами електронного зв’язку.

Щоб подати до центру зайнятості Звіт № 3-ПН в електронній формі, роботодавцеві Потрібно заповнити електронну форму Звіту № 3-ПН в один зі способів:

  • через «Електронний кабінет роботодавця» на сайті Державної служби зайнятості
  • через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема через інтегровані з ним інформаційні системи держорганів та органів місцевого самоврядування

У разі подання електронної форми № 3-ПН роботодавець накладає електронний підпис або печатку та надсилає до адресата засобами інформаційно-комунікаційних систем.

Якщо електронного підпису або печатки немає — протягом п’яти робочих днів із дня подання електронної форми Звіту № 3-ПН підтвердьте її паперовою формою за підписом керівника або ФОПа.

Якщо Ви подали вакансію через «Електронний кабінет роботодавця» на сайті Державної служби зайнятості

Усі вакансії до їх публікації перевіряються модератором вебсайту та стають загальнодоступними для користувачів. Модератор має право відхилити публікацію вакансій при наявності зауважень до вмісту та ознак, що носять дискримінаційний характер. Після модерації ваша вакансія з'явиться на всіх наших ресурсах, зокрема на Єдиному порталі вакансій  і рекрутери почнуть підбір кандидатів!

 

Якщо у Вас є зараз чи невдовзі будуть пропозиції роботи - зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського ОЦЗ.

Консультанти роботодавця:

- допоможуть скласти оголошення про вакансію, скласти звіт № 3-ПН

- підкажуть як і куди подати інформацію про вакансію, де краще розмістити

- проконсультують щодо особливостей подання вакансій з різними умовами праці та професіями.

- проінформують про компенсаційні виплати у разі працевлаштування певних категорій населення, про грантову підтримку Вашого бізнесу, про можливості підготовки необхідних кадрів.

 Послуги фахівців служби зайнятості – безоплатні!

Довідково

Сервіс з пошуку роботи Єдиний портал вакансій https://jobportal.dcz.gov.ua/, адаптований для всіх мобільних пристроїв, - спільний проєкт Мінекономіки, Державної служби зайнятості та шести провідних сайтів з пошуку роботи – work.ua, robota.ua, novarobota.ua, pidbir.com, grc.ua, ua.jooble.org. з якими підписано відповідні угоди.

Тобто вакансії, розміщені на цих сайтах висвітлюються й на Єдиному порталі вакансій. Наприклад, якщо Ви подали свою пропозицію роботи на work.ua, вона буде доступна для шукача роботи на Єдиному порталі вакансій із поміткою work.ua.

У чому перевага подачі вакансій через службу зайнятості?

Для роботодавців це реальна економія не лише коштів, а й часу добору працівника, адже у службі зайнятості працюють досвідчені рекрутери, у розпорядженні яких бази даних як зареєстрованих безробітних, так і шукачів роботи з вільного ринку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь