Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Всесвітній тиждень імунізації

Дата: 29.04.2024 12:14
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Триває Всесвітній #ТижденьІмунізації  і триває наша рубрика, у якій ми розказуємо про факти, пов’язані із вакцинацією. І цього разу пропонуємо поговорити про те, чому вакцинуватися краще, ніж захворіти та набути природнього імунітету. Перехворівши на деякі хвороби організм людини дійсно може набути імунітету. Проте зустріч з інфекцією це велике випробування для організму, яке часто призводить до ускладнень, інвалідності та навіть смерті.

Наприклад, після перенесеного кору, людина може мати тимчасовий імунодефіцит протягом 3 років, а отже вищі ризики захворіти на інші інфекційні захворювання. При дифтерії летальність у дітей до 5 років сягає 20%, при правцю – 60-80%. І навіть сезонний вірус грипу може завершитися пневмонією та навіть смертю хворого.

У вакцинах для створення захисного імунітету використовується ослаблений антиген. Він стимулює організм боротися та виробляти антитіла, але не призводить до захворювання, а відтак – і до ускладнень.

Залишилися запитання щодо вакцинації? Поставте їх експерту за посиланням.  Вакцинуйтеся – і будьте захищеними. Здоров’я нашої громади – наша спільна відповідальність.  #7днів-7фактів #ЗаЗдоровуГромаду #ТижденьІмунізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь