Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Обов’язкові щеплення

Дата: 27.04.2024 09:00
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

Часто вакцинацію вважають дитячим питанням, але вона не менш важлива для дорослих. Так, більшість обов’язкових щеплень – від туберкульозу, гепатиту В, кору, епідемічного паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту, гемофільної інфекції (ХІБ-інфекції) – людина має отримати у ранньому дитячому віці. Для дорослих обов’язковою також є регулярна ревакцинація від дифтерії та правця кожні 10 років.  Безкоштовними на сьогодні також є щеплення від СOVID-19.

Та крім обов'язкових, в Україні доступні вакцини проти інших інфекцій, які можуть бути рекомендовані залежно від епідемічної ситуації в країні, від вашого стану здоров’я, способу життя та професії.

Наприклад, задля уникнення можливих ускладнень, рекомендовано при можливості щорічно вакцинуватися від грипу, мати щеплення проти гепатиту В та подумати про вакцинацію проти вірусу папіломи людини.

Запитайте у свого лікаря, які вакцини є обов’язковими для вас, а які рекомендовані, зважаючи на стан вашого здоров’я спосіб життя та професію.

Дізнайтеся більше про вакцинацію дорослих – за посиланням https://vaccine.org.ua/pro-vakczynacziyu/about-vaccination-adults/. Вакцинуйтеся – та будьте захищеними.

Здоров’я нашої громади – наша спільна відповідальність. Створюймо довкола себе безпечний простір.  #7днів-7фактів #ЗаЗдоровуГромаду #ТижденьІмунізації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь