Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Вакцинокеровані хвороби та вакцинація

Дата: 26.04.2024 10:00
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

Вакцинокеровані хвороби – захворювання, яким можна запобігти шляхом імунізації – не безсмертні. 1980 року ВООЗ офіційно оголосила про ліквідацію однієї із найнебезпечніших інфекцій, яка тільки у ХХ столітті вбила понад 300 млн людей, – віспи. Це стало можливим завдяки масовим щепленням.

Побороти хворобу та забезпечити повноцінний захист громади від спалахів та епідемій, може колективний імунітет. Щоб досягти його, за рекомендаціями ВООЗ, щонайменше 95% населення повинні мати імунітет до інфекційних захворювань, а значить – бути вакцинованими. Це знижує ймовірність передачі хвороби від людини до людини, і захист отримують навіть ті, хто за станом здоров’я не може щепитися.

Україна, незважаючи на доступність вакцин, сьогодні не має колективного імунітету від жодного вакцинокерованого інфекційного захворювання. Середній рівень охоплення вакцинацією все ще залишається недостатнім для цього. Змінити це може кожен з нас. Вакцинуйтеся – та будьте захищеними .

Пам’ятайте, здоров’я нашої громади – наша спільна відповідальність. Створюймо довкола себе безпечний простір. Знайти найближчий пункт вакцинації можна за посиланням https://vaccine.org.ua/punkty-vakczynacziyi/punkty-vakczynacziyi-poshuk/.

#7днів-7фактів #ЗаЗдоровуГромаду #ТижденьІмунізації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь