Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Грошова допомога особам з інвалідністю

Дата: 02.03.2023 16:33
Кількість переглядів: 120

Грошова допомога особам з інвалідністю  внаслідок війни 1 та 2 групи

16 грудня 2022 року Кабінетом Міністрів України було винесено Постанову № 1393 «Про реалізацію спільного з Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариством Червоного Хреста України проекту щодо надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни».

Стартував проект щодо надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни 1 та 2 групи 16 лютого 2023 року. Заяву на отримання грошової допомоги можна подати на сайті eveteran.gov.ua.

Хто може отримати грошову допомогу?

Проект поширюється на повнолітніх громадян України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Особи з інвалідністю І або ІІ групи внаслідок війни зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги. Розмір отриманої грошової допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї заявника для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

Як подати заяву в електронній формі на вебсайті eveteran.gov.ua Міністерства у справах  ветеранів України?

Звертаємо увагу! Перед тим, як подавати заявку, переконайтеся, що маєте електронний підпис.

Покроковий алгоритм заповнення заяви на отримання допомоги:

1. Зайдіть на сторінку вебсайту eveteran.gov.ua.

2. Щоб розпочати, перейдіть за посиланням "Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни".

3. Пройдіть електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

4. Перевірте своє прізвище, ім'я, по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків  та зазначте свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти.
Якщо у вас немає банківського гривневого рахунку, ви можете  відкрити його в одному з банків на вибір та дізнатися його міжнародний номер IBAN.
Якщо міжнародний номер банківського рахунку IBAN змінився, необхідно подати нову заяву на вебсайті eveteran.gov.ua.

5. Перед тим, як надіслати заяву, повторно перевірте свої дані та надайте згоду на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації. Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться в заяві, несе заявник.

6. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни – особи з інвалідністю І або ІІ групи заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Якщо особа відповідає цьому критерію, тоді знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Червоного Хреста України  для подальшої виплати грошової допомоги  протягом семи робочих днів на вказаний у заяві банківський рахунок.

Із міркувань безпеки даних ветеранів війни заявникам повідомлення про нарахування або відмову не буде надсилатися.

Подача заявки на отримання грошової допомоги – безкоштовна та заповнюється отримувачем самостійно.

І разі ненадходження коштів або виникнення потреби в зміні міжнародного номера банківського рахунка IBAN, заявник може повторно подати заяву на отримання грошової допомоги. Заявнику надається можливість подати не більше однієї заяви впродовж одного календарного дня.

У разі неотримання виплати у зазначений термін телефонуйте до Міністерства у справах ветеранів за номером: +380636889596.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь