Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Оцифрування трудових книжок

Дата: 04.08.2021 16:39
Кількість переглядів: 385

Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі” від 05.02.2021 р. №1212-ІХ набрав чинності з 10 червня 2021 року та передбачає перехід на електронний облік трудової діяльності.  Роботодавці та застраховані особи мають 5 років на оцифрування трудових книжок.

З 10.06.2021 р. уже запрацювала норма КЗпП, згідно з якою облік трудової діяльності працівника здійснюється в електронній формі, а заводити і вносити записи до трудової книжки потрібно лише на вимогу працівника.

Передати скан-копії (оцифровані відомості) документів про трудовий стаж може як роботодавець, так і працівник (обов’язкова наявність електронного підпису).

Трудові книжки працівників, які станом на 10.06.2021 р. працюють у роботодавця, передає до Пенсійного фонду України роботодавець. Трудову книжку чи інші документи, що підтверджують трудовий стаж необхідно надсилати засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) через розділ Комунікації з ПФУ – «Відомості про трудові відносини робітника». Вони завантажуються у вигляді сканованих кольорових копій оригіналу трудової книжки чи інших документів, що підтверджують трудовий стаж, як JPG-файл або PDF-файл. Розділова здатність при скануванні — 300 dpi. Розмір файлу не повинен перевищувати 1 Мб. Скануванню підлягають всі заповненні сторінки розділів «Відомості про роботу», «Відомості про нагородження», «Відомості про заохочення» та вкладиші трудової книжки.

З детальною інструкцією щодо завантаження трудової книжки та інших документів, які підтверджують трудовий стаж Ви можете ознайомитись за  електронною адресою: https://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/InfoTK.

У випадку виникнення запитань, або труднощів з поданням вказаних документів просимо звертатись за номером телефону (0352) 43 06 56.

Головне управління Пенсійного фонду України

в Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь