Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

«Бебі-бокси» в Україні компенсуватимуть грошима: хто може отримати та де можна купувати?

Дата: 05.11.2020 15:07
Кількість переглядів: 650

Фото без опису

В Україні при народженні дитини батькам видавали «бебі-бокси» (у складі яких були підгузки, серветки, пелюшки, боді, повзунки, термометри тощо). З 1 вересня Мінсоцполітики запровадило монетизацію «пакунка малюка». Батьки, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі товари в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проєкту. Поки що держава виплачує батькам п’ять тисяч гривень і вони самі вирішують, на що витратити кошти.

Хто може отримати компенсацію?

За грошовою компенсацією вартості «Пакунку малюка» можуть звернутися батьки (прийомні батьки), у яких тільки народилася дитина, або ті, хто не отримав допомогу у 2020 році. Для цього потрібно:

- відкрити спеціальний рахунок у «Приват Банку» (мати із собою паспорт та ідентифікаційний код). У банку відкривають соціальну картку для виплат «Пакунок малюка» зі спеціальним режимом використання.

- подати заяву та документи в Управління соціального захисту РДА або в ЦНАП Шумської міської ради (копію свідоцтва про народження дитини; довідку з пологового будинку про неотримання «Пакунку малюка» (для дітей, народжених у 2020 році); реквізити банківської карти).

Кошти на карту нараховуються протягом місяця, їх можна витрачати тільки на дитячі товари та товари для породіль в торгових точках та інтернет-магазинах, що приєдналися до пілотного проєкту. Перелік всіх магазинів можна знайти на сайті – https://pakunok-malyuka.ioc.gov.ua/outletaddresses.

З 01 липня 2021 року батьки матимуть можливість за бажанням отримати замість натуральної допомоги відповідні кошти, проте після затвердження Кабінетом Міністрів України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь