Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

«Бебі-бокси» в Україні компенсуватимуть грошима: хто може отримати та де можна купувати?

Дата: 05.11.2020 15:07
Кількість переглядів: 660

Фото без опису

В Україні при народженні дитини батькам видавали «бебі-бокси» (у складі яких були підгузки, серветки, пелюшки, боді, повзунки, термометри тощо). З 1 вересня Мінсоцполітики запровадило монетизацію «пакунка малюка». Батьки, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі товари в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проєкту. Поки що держава виплачує батькам п’ять тисяч гривень і вони самі вирішують, на що витратити кошти.

Хто може отримати компенсацію?

За грошовою компенсацією вартості «Пакунку малюка» можуть звернутися батьки (прийомні батьки), у яких тільки народилася дитина, або ті, хто не отримав допомогу у 2020 році. Для цього потрібно:

- відкрити спеціальний рахунок у «Приват Банку» (мати із собою паспорт та ідентифікаційний код). У банку відкривають соціальну картку для виплат «Пакунок малюка» зі спеціальним режимом використання.

- подати заяву та документи в Управління соціального захисту РДА або в ЦНАП Шумської міської ради (копію свідоцтва про народження дитини; довідку з пологового будинку про неотримання «Пакунку малюка» (для дітей, народжених у 2020 році); реквізити банківської карти).

Кошти на карту нараховуються протягом місяця, їх можна витрачати тільки на дитячі товари та товари для породіль в торгових точках та інтернет-магазинах, що приєдналися до пілотного проєкту. Перелік всіх магазинів можна знайти на сайті – https://pakunok-malyuka.ioc.gov.ua/outletaddresses.

З 01 липня 2021 року батьки матимуть можливість за бажанням отримати замість натуральної допомоги відповідні кошти, проте після затвердження Кабінетом Міністрів України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь