Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

28 жовтня День визволення України від нацистських загарбників

Дата: 28.10.2020 08:12
Кількість переглядів: 991

 Фото без опису

 

  Щорічно, 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько – фашистських загарбників. В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

  Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «З метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні». Під час Другої світової війни бойові дії відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року.

  Гіркі спогади про воєнні дії закарбувались в серцях кожного жителя і нашої громади. Хто особисто пам’ятає ті важкі воєнні роки, хто по розповідях батьків та дідусів. Але ніхто, ніколи не забуде цієї страшної, немилосердної війни. У двобій з гітлерівцями вступали загони УПА. Вихідці з Шумщини брали участь у всіх вирішальних операціях на фронтах Другої Світової, пройшли пів - Європи, визволяючи світ від загарбників, були учасниками славетного Параду Перемоги 1945року. Ми не забули і не забудемо ніколи ці страшні сторінки нашої історії. Скільки матерів нашого краю отримали звістки про смерть синів, скільки дружин не дочекались чоловіків з війни, скільки дітей – росли сиротами...

  Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані усім, що маємо сьогодні. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь