Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Місцеві вибори: зміни у виборчих бюлетенях

Дата: 15.09.2020 08:25
Кількість переглядів: 1775

Фото без опису

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня 2020 року. У Шумській громаді виборець отримає кілька бюлетенів для обрання:

  • міського голови;
  • депутата міської ради;
  • депутата районної ради;
  • депутата обласної ради.

Усі 4 бюлетені будуть різні на вигляд. Бюлетень для голосування за голову громади буде звичним – навпроти обраного прізвища кандидата потрібно поставити позначку «галочку».

Для голосування за депутатів рад виборці отримають нестандартні бюлетені. У лівій частині бюлетеня треба зі списку обрати партію і поставити навпроти неї «галочку», а в правій частині обрати кандидата від цієї партії та вписати його номер.

Номер кандидата слід вписати у віконце з «трафаретом». Якщо ви обрали кандидата за номером 7, то у віконці слід вписати «07», згідно з трафаретом.

У громадянській мережі «Опора» змоделювали, як виглядатиме бюлетень у виборця. Посилання на відео інструкцію від «Опори».

Зіпсований бюлетень можна буде поміняти. Виборець має право звернутись із письмовою заявою до члена виборчої комісії, який видав йому бюлетень, з проханням видати йому інший в обмін на неправильно заповнений. Бюлетень не буде вважатися зіпсованим, якщо виборець проголосує тільки за партію і не поставить номер за кандидата. У такому разі голос виборця піде на підтримку партії в цілому.

14 вересня Уряд затвердив Порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів. Виборцям рекомендовано не брати дітей на виборчі дільниць. Користуватися особистою ручкою. Маску виборцям можна буде тимчасово зняти у приміщенні для голосування лише за запитом від членів виборчої комісії, щоб підтвердити особу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь