Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

ЗВІТ про результати громадського обговорення

Дата: 20.06.2017 16:01
Кількість переглядів: 717

 

Щодо присвоєння Великоіловицькому навчально-виховному комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»імені Георгія Петрука-Попика

Фото без описуВ період з 04 квітня 2017 року по 15 червня 2017 року тривало громадське обговорення щодо присвоєння Великоіловицькому навчально-виховному комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» імені Георгія Петрука-Попика. Його організатором виступила адміністрація даного навчального закладу. Інформаційне повідомлення з даного питання було оприлюднено на офіційному сайті Шумської міської  ради.

Всі небайдужі жителі Шумської територіальної громади, фізичні та юридичні особи, представники громадських об’єднань, політичних партій, громадських організацій, представники засобів масової інформації мали змогу висловити свою думку, внести пропозиції та зауваження щодо обговорюваного питання.

Трудовий колектив Великоіловицького НВК провів свої збори, на яких ініціював присвоєння імені Георгія Петрука-Попика вищевказаному навчальному закладу. Літературно-меморіальний музей поета, який діє в НВК, підготував інформаційну довідку з обґрунтуванням пропозиції про присвоєння Великоіловицькому НВК імені Георгія Петрука- Попика.

Спеціаліст Шумської міської ради Павлюк Н.Г. підтримала подану пропозицію та організувала збір письмових відгуків жителів сіл Велика Іловиця та Мала Іловиця. Ініціатива присвоєння імені Георгія Петрука-Попика навчальному закладу у його рідному селі була  підтримана іловичанами. Зібрано 20 схвальних відгуків. Слід зауважити, що Георгій Михайлович Петрук-Попик – видатний поет, публіцист, громадський і політичний діяч, один із засновників та багатолітній очільник Тернопільської обласної організації СПУ, ініціатор створення першої в Україні Крайової організації Народного Руху, який народився, жив і похований у селі Велика Іловиця; невтомний організатор, провідник, творець, мудрий мислитель та державник, палкий борець та патріот, який своїм поетичним словом виховував національну гідність українців.

Г. М. Петрук-Попик – автор 14-ти поетичних збірок, мемуарної книги «Аура слова і борні». До ряду віршів українські композитори написали музику, окремі поезії перекладено болгарською, італійською та російською мовами. Твори публіцистичного спрямування друкувались у закордонних  українських часописах. 16 червня 2013 року у Великоіловицькому НВК відкрито літературно-меморіальний музей Г. М. Петрука-Попика.

 «Надзвичайно приємно, що таку ініціативу підтримали всі учасники обговорення. Безумовно, що велич постаті Георгія Петрука-Попика, видатного митця та одного з подвижників сучасного українського націоналізму, потребувала належного вшанування на його малій батьківщині. І особливо  приємно, що рішення  про присвоєння навчально-виховному комплексу  імені поета приймається саме у 2017 році – до 85-ї річниці від дня його народження», — коментує подію директор Великоіловицького НВК Марія Божук. Крім того, у межах громадського обговорення та з нагоди відзначення 85-ї річниці від дня народження Г.М. Петрука-Попика відбувся ряд заходів на малій батьківщині поета – у селі Велика Іловиця. 18 квітня 2017 року, у день його народження, проведено урочисті екскурсії до літературно-меморіального музею поета-краянина  для іловичан, а також працівників Шумської міської ради та Шумської районної адміністрації. Учні та педагоги Великоіловицького НВК  за творчістю Г. Петрука-Попика підготували «поетичну свічку» «В озвученні струн» та літературно-музичну композицію «Україно – я щасливий, Що твоїм вродився сином».  У сільському клубі для шанувальників поетичного таланту  Георгія Петрука-Попика пройшов тематичний вечір «Поезію народжує душа» за участю виконавців-аматорів Шумщини. Зворушливим моментом у вшануванні пам’яті поета-земляка було покладання квітів  на його могилі.

 09 червня 2017 року у приміщенні Великоіловицького НВК відбулось громадське слухання  в рамках громадського обговорення щодо присвоєння Великоіловицькому НВК імені Георгія Петрука- Попика. На цьому заході,  окрім трудового колективу Великоіловицького НВК, були присутні батьки учнів НВК, інші  жителі сіл Велика Іловиця та Мала Іловиця, спеціаліст Шумської міської ради Павлюк Н. Г., адміністратор ЦНАПу Шумської  міської ради Солонько В. М.

Присутні одноголосно підтримали ідею щодо присвоєння Великоіловицькому НВК імені Георгія Петрука- Попика. Жодних зауважень чи альтернативних пропозицій щодо присвоєння Великоіловицькому НВК імені Георгія Петрука-Попика від учасників громадського обговорення не надходило.  Отже, на всіх етапах така ініціатива зустріла схвальний відгук.

 

                                                                                Адміністрація Великоіловицького НВК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь