Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Випробування еколого-туристичного маршруту «До чистих джерел» в Угорську

Дата: 18.08.2020 15:50
Кількість переглядів: 1679

Фото без опису

Часто у Вас таке буває, що хочеться кудись поїхати із сім’єю, але не можете приділити на відпочинок багато часу? Рекомендуємо бюджетний варіант туру вихідного дня: еколого-туристичний маршрут «До чистих джерел» в Угорську у Шумській громаді.

Сьогодні, міський голова Володимир Плетюк на запрошення Оксани Тимошенко (начальник відділу еколого-освітньої роботи національного парку «Кременецькі гори») долучився до екскурсійної групи.

Оксана Тимошенко, яка виступала у ролі гіда, захопливо розповідала про новий маршрут, відкриття якого планують до Дня туризму. До речі, це уже третій облаштований маршрут від «Кременецьких гір», який функціонує на території Шумської громади.

«До чистих джерел» складається з 8 джерел, біля яких, з турботою про відпочиваючих, залишені чашки та облаштовані столики з лавками. На певних ділянках можна робити фото у стилі «Юрського періоду», оскільки територія зазнала мінімального втручання людини, що робить її особливою.

Маршрут не відзначається складністю для подолання, доступний для сімей із дітьми дошкільного віку. Вздовж усього шляху – інформаційні стенди, вказівники. На стрімких ділянках облаштовані поручні, ближче до виходу для відпочиваючих встановлена альтанка.

Місцеві жителі називали цю територію – «Долина 9 криниць», проте, коли облаштовували маршрут, працівники парку знайшли нові джерела. Зараз відоме місце витоку аж 13 струмків, хоча їх може бути й більше.

Такий формат відпочинку – ідеальний варіант для мандрівників, які хочуть насолодитись красою природи та краєвидами. Пройтися екологічними стежками можна самостійно або ж замовити екскурсію у Національному природному парку «Кременецькі гори».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь