Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

З ювілеєм тебе, рідна Шумська громадо!

Дата: 24.07.2020 09:20
Кількість переглядів: 2010

 

Шановна громадо! Час летить швидко. І в цьому безупинному плині міняється все довкола, змінюються  люди, оновлюється світ, закарбовуючи в календарі життя пам’ятні дати. І ось уже наша Шумська об’єднана територіальна громада святкує свій перший ювілей – 5 років. День громади – це свято усіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися тут назавжди.

П’ять років тому розпочалась наша історія. 24 липня 2015 року була створена Шумська громада. Ми були першопрохідцями на нелегкому шляху децентралізаційних процесів, бо одні з перших ризикнули і створили ОТГ.   

Наша громада  була однією з тих, в кого вчилися, кого ставили в приклад. Ми першими в області відкрили ЦНАП. На відкриття завітали Віце-прем'р-міністр - міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко та перший заступник міністра регіонального розвитку В'ячеслав Негода. З початку створення громади розпочався ремонт приміщень закладів освіти, адже першочерговим постало завдання забезпечити комфорт для наших дітей. В громаді відкривали спортивний майданчик зі штучним покриттям, оновлювались стадіони, будувались ігрові майданчики у селах. Окрасою та головною перлиною громади, місцем, яке ставлять в приклад іншим – парк «Соснина». Завдяки співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою» та  Програмою DOBRE, які з перших днів створення нам допомагали, підтримували, а згодом стали друзями і головними партнерами громади, про Шумськ знають далеко за межами України. На відкриття першого Інклюзивно-ресурсного центу в м. Шумськ з візитом прибув на той час міністр В’ячеслав Кириленко. Пишаємось співпрацею з містом Отвоцьк (Польща), американськими друзями та Асоціацією Міст України.

За 5 років ми здобули віру у власні сили, навчилися креативно працювати з проектами,  що результат і віру в майбутнє громади. Про це свідчить участь жителів в проекті «Бюджет участі», реалізація інших великих і малих проектів в місті та у селах громади.   

Звісно, ми пишаємося нашими досягненнями, але по переду ще багато-багато роботи.  Ми прислухаємось до думки наших жителів, реагуємо на усі критичні зауваження, адже не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Тільки спільно з жителями громади, які готові працювати та втілювати мрії в реальність, реалізуємо стратегію та досягнемо результату. У співпраці Володимиром Трушем,  Ігорем Василівим  та Віталієм Кудлаком  будемо прикладати максимум зусиль, щоб наші села розвивалися, оновлювалися і змінювалися на краще, щоб зростав їх економічний і культурний потенціал.

Тож сердечно бажаю усім жителям Шумської громади добробуту та розвитку, здоров’я, радості та дитячого сміху у кожному домі, мирного неба нашій державі. Хай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та порозумінням.

З Днем народження, Шумська громадо!

 

З повагою, 

міський голова Володимир ПЛЕТЮК



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь