Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Бюджет участі та нові сценічні костюми для «Тополини»

Дата: 15.07.2020 15:24
Кількість переглядів: 1571

Що ж таке Бюджет участі? Це частина коштів міського бюджету. І мешканці Шумської ОТГ самостійно обирають, на що їх витрачати шляхом голосування. Його результати мають пряму дію, незалежно від волі чиновників та депутатів.

У жовтні 2019 року стартувала процедура реалізації проєкту «Бюджет участі», який запроваджено з 2017-го. Його у Шумській ОТГ втілили уже втретє – з міського бюджету виділяють 1 % від суми власних надходжень (у 2017 р. – 300 тис. грн, у 2018 р. – 400 тис. грн, у 2019 р. – 500 тис. грн).

Минулоріч Бюджет участі перевершив очікування за кількістю заявок – 26 поданих проєктів. Переможцями стали п’ять, які набрали найбільшу кількість голосів. Друге місце серед них зайняв проєкт «Крила для «тополят». За нього проголосувало 667 жителів Шумщини.

Як зазначив міський голова Володимир Плетюк, Бюджет участі, це такий проєкт, яким можна скористатися. І «тополята» це зробили.  Цей колектив завжди бере активну участь у всіх масових заходах та святах, які відбуваються в Шумській об’єднаній територіальній громаді. Крім того, талановиті танцюристи «Тополини» неодноразово підкорювали призові місця Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів та фестивалів, за що  мають присвоєне звання «зразковий».

Зразковий хореографічний ансамбль танцю «Тополина» під керівництвом талановитої Сніжани Паламар славить Шумщину своїми запальними танцями не лише на теренах України, а й далеко за її межами. На великих сценах танцювальний колектив виступав у костюмах, закуплених за кошти батьків. Коли хореографічний колектив брав участь у фестивалі у Туреччині, з ними їздила викладач Центру позашкільної роботи Тетяна Палій. Тож ідея пошити нові сценічні костюми для наших талановитих дітей була саме її, а автором даного проєкту стала мама вихованця «Тополини» Стаса Клим’юка, Алла Клим’юк.

Як тільки розпочалося голосування, підключалися усі – батьки, друзі, знайомі. Сніжана Паламар пригадує один випадок. Коли вона прогулювалася, стояли дві шумчанки, підійшла до них і попросила віддати голос за цей проєкт. І одна з них сказала, що дає слово заагітувати для «Тополини» 20 чоловік, які проголосують за них. Ця шумчанка є любителькою концертів, в захопленні від танцювальних виступів. Як зізнається Сніжана Іванівна, для неї цей проєкт, як перевірка людей, які її оточують, на чесність, на людяність.

Нещодавно цей проєкт втілили у життя. У зразкового  хореографічного ансамблю танцю «Тополина» тепер є гуцульський костюм для 7 дівчаток та 7 хлопців.  Пошила вбрання для талановитих танцюристів студія Оксани Парути, що у Львові.

Як каже Сніжана Паламар, у нас це перші костюми, і у них танцюватимуть усі вихованці Центру позашкільної роботи, демонструючи майстерну хореографію у гарному вбранні.

На завершення зустрічі  – спільне фото у костюмах, з ідейниками, авторами та керівниками.

 

Текст Мар'яни Паращинець, сайт «Шумськ INFO»

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь