Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Засідання постійної депутатської комісії з питань освіти

Дата: 11.06.2020 17:22
Кількість переглядів: 1453

Фото без опису

 

З 18 березня 2020 року вступив у дію новий Закон України «Про повну загальну середню освіту». Він містить багато новацій, які поетапно входять у дію. Відповідно до пункту 5 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону однією із вимог, яка стоїть перед органами місцевого самоврядування,  є створення до 1 вересня 2020 року Центрів професійного розвитку педагогічних працівників. Шумська міська рада, відділ освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради спільно з Великодедеркальською об’єднаною територіальною громадою проводять обговорення щодо створення спільного Центру.

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії Шумської міської ради з питань освіти, науки, охорони здоров’я, фізкультури,  спорту та соціального захисту населення, на якому розглядалося питання створення Центру професійного розвитку педагогічних працівників шляхом ліквідації структурного підрозділу  відділу освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради – методичного кабінету. На засіданні була присутня начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Великодедеркальської об’єднаної територіальної громади Шинкарук Р.В., яка виявила бажання     співпрацювати з Шумською  об’єднаною територіальною  громадою з питань створення єдиного Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Особливо це актуально в час  змін, час, коли відбувається реформа освіти. Адже нова  школа  потребує  нового  вчителя, який  може  стати  агентом  змін. Центр професійного розвитку покликаний стати ще однією можливістю для педагогів розвиватись професійно та особистісно. Необхідність такого розвитку продиктована і світовим принципом освіти впродовж життя, який дозволяє лишатись конкурентоспроможним фахівцем, і українськими освітніми реформами, які потребують професійних педагогів.

Тому з метою забезпечення  належних умов для ефективної роботи педагогічних працівників, їх професійного розвитку, обміну досвідом, опанування новітніми технологіями планується створення Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Центр професійного розвитку надаватиме консультативну підтримку вчителям щодо професійного розвитку, супервізії, документації закладу, освітніх та навчальних програм, організації освітнього процесу.

Підготовлено меморандум про партнерство територіальних громад у сфері надання освітніх послуг, який буде підписаний головами Шумської та Великодедеркальської об’єднаних територіальних громад.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь