Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

До уваги юридичних, фізичних осіб-підприємців та власників фермерських господарств!

Дата: 27.04.2020 13:01
Кількість переглядів: 889

Фото без опису

 

 

1. Фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства

Кому надається підтримка: юридичним та фізичним особам-підприємцям, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством.

Форма підтримки: часткова компенсація вартості (без урахування сум ПДВ) будівництва, придбаних основних засобів і товарів, виконаних робіт та отриманих послуг.

Перелік напрямів часткової компенсації вартості:

  • проведення робіт із закладення насаджень, догляду за ними та придбання матеріалів, необхідних для проведення таких робіт;
  • придбання садивного матеріалу (до 80 відсотків витрат без урахування сум ПДВ за умови закладення насаджень у поточному році;
  • будівництво холодильників з регульованим газовим середовищем та ємністю від 500 тон, придбання ліній товарної обробки плодів;
  • будівництво розсадницькими господарствами лабораторних комплексів для виробництва безвірусного садивного матеріалу та об’єкта із заморожування плодово ягідної продукції виробниками такої продукції;
  • придбання механізмів та техніки (в тому числі імпортної, яка не виробляється в Україні); модернізації холодильного та газового режимів зберігання у реконструйованих холодильниках ємністю від 500 тонн згідно з визначеним Мінекономіки переліком.

Розмір часткової компенсації: саджанці – до 80 % вартості, решта напрямів – до 30 % вартості, але не більше ніж встановлені нормативи.

Коли і куди необхідно звернутися та які подати документи: районні обласні комісії, комісії, комісія Мінекономіки. Для отримання компенсації витрат на: проведення робіт із закладення насаджень, догляду та придбання матеріалів - до 1 липня та 1 грудня поточного року; будівництво – до 25 листопада; придбання ліній товарної обробки плодів - до 10 грудня. Перелік необхідних документів та дій визначено Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства.

Нормативно-правові акти: Постанова КМУ “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства” (із змінами від 18.03.2020).

Додатково:

  • Форми заявок та відповідних документів для нарахування та виплати підтримки буде затверджено наказом Мінекономіки.
  • Часткове відшкодування вартості садивного матеріалу здійснюється після закладення насаджень, а за спорудження шпалери і встановлення систем краплинного зрошення після повного завершення монтажних робіт.           

  2. Часткова      компенсація  вартості  сільськогосподарської техніки  та      обладнання вітчизняного виробництва

Одержувачі бюджетних коштів: юридичні та фізичні особи-підприємці, основною діяльністю яких є постачання вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання.

Форма підтримки: компенсація на безповоротній основі.

Напрями підтримки: забезпечення сільськогосподарських товаровиробників вітчизняною технікою та обладнанням шляхом здійснення часткової компенсації вартості техніки та обладнання, що закуплені у вітчизняних виробників та/або їх дилерів.

Розмір підтримки: 25 відсотків вартості (без урахування ПДВ) придбаної техніки та обладнання.

Коли і куди необхідно звернутися та які подати документи: до уповноваженого Мінекономіки банку (Станом на 23.04.2020 року перелік уповноважених банків не сформовано), через який здійснено оплату. Заявки подаються до 5 грудня поточного року та до 1 квітня наступного року. Перелік необхідних документів визначено Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

 

Нормативно-правові акти: постанова КМУ “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва від 1 березня 2017 р. № 130;

Додатково: перелік техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, формується Мінекономіки (станом на 23.04.2020 року такий перелік ще не сформовано).

 3.Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів

Кому надається підтримка: юридичним та фізичним особам-підприємцям, які провадять діяльність у галузях тваринництва та використали кредитні кошти, або які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн. гривень, - за всіма видами сільськогосподарської діяльності;

Форма підтримки: компенсація на конкурсній безповоротній основі.

Напрями підтримки: компенсації підлягають відсоткові ставки за короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат; середньостроковими і довгостроковими кредитами для придбання основних засобів, будівництва і реконструкції виробничих об’єктів, будівництва і реконструкції виробничих об’єктів.

Розмір підтримки: 1,5 облікової ставки НБУ, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 %, за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами.

 

Сума компенсації протягом бюджетного року не може перевищувати: для позичальників та пов’язаних із ними осіб, які провадять діяльність у галузях тваринництва, - 15 млн. гривень; для позичальників, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн. гривень, - 5 млн. гривень.

 

Коли і куди необхідно звернутися та які подати документи: до уповноваженого Мінекономіки банку протягом року. Перелік необхідних документів та дій визначено Порядком використання коштів,

передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

 

Нормативно-правові акти: постанова КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» від 29 квітня 2015 р. № 300.

 

Додатково:

Компенсація не надається позичальникам за укладеними кредитними договорами, відсотки за користування якими здешевлюються за рахунок коштів, передбачених для інших державних програм. Незаконно отримані кошти повертаються до державного бюджету.

 

Інформаційні ресурси

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь