Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

14 березня - День українського добровольця

Дата: 14.03.2020 08:50
Кількість переглядів: 775

Фото без опису

  14 березня наша держава відзначає День українського добровольця. Його встановлено рішенням Верховної Ради від 17 січня 2017 року. Ця дата вибрана не випадково: саме 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити – саме добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію та підготувати їм професійну заміну.

  Одним із перших прикладів добровольців можна вважати Запорозьку Січ, а найновіший приклад – це Революція Гідності та початок воєнних дій на сході України. В ті дні тисячі звичайних українських громадян, покинувши власні справи, спочатку пішли на Майдан, а потім зі зброєю в руках першими протистояли озброєній російській армії. Люди приходили самі, не чекаючи повістки, а інші самоорганізовувалися у батальйони й вирушали на східні терени України. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам та щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

  Усім, хто ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов’язок, мужньо протистоїть агресорам – низький уклін, міцного здоров’я, дoбра та мирного неба над головою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь