Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Шумськ відвідали представники Луганської області

Дата: 13.03.2020 16:16
Кількість переглядів: 1309

Фото без опису

  12 березня Шумська об’єднана територіальна громада мала честь зустріти в себе із візитом представників Луганської області, які завітали з метою вивчення досвіду функціонування громад Тернопільщини та обміну досвідом в рамках проекту ОБІЗНАНІСТЬ+АКТИВНІСТЬ=УСПІШНА ГРОМАДА» за підтримки проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і впроваджується компанією «Кімонікс Інтернешнл» Інк. Приємно, що у складі делегації були представники громад, активісти, волонтери. У програмі обмінного візиту передбачено окрім Шумська відвідати Великогаївську ОТГ 13 березня.

  Протягом дня представники Луганщини ознайомилися з історією розвитку Шумської ОТГ та наявними успішно реалізованими проектами. Особливу увагу під час обговорень було приділено розвитку громадської активності, волонтерському руху. Шумська громада показала презентацію щодо кращих практик: управління та послуг, громадського бюджету, співпраці із міжнародними донорськими організаціями.

  Зі своєї сторони представники Луганської делегації презентували діяльність  своїх громад, їх участь у грантових проектах, окремим питанням стало активна діяльність Старобільської громадської організації «ВОЛЯ» (керівник Наталія Пономарьова), волонтерська допомога військовим та робота щодо активізації мешканців. Після презентації між сторонами відбувся приємний обмін подарунками. Шумській міській бібліотеці представники делегації подарували декілька книг, в тому числі поетеса з смт. Білокуракине Луганської області Леонова Алла презентувала власну. 

  У другій половині дня проведено екскурсію вулицями Шумська, під час якої гості ознайомилися з закладами соціальної та культурної сфери та Центру надання адміністративних послуг. Також здійснили візит у село Рохманів, щоб ознайомитися із реалізацією проектів у сільській місцевості, а не лише в адміністративному центрі громади. День візиту пройшов для усіх сторін насичено, оскільки це не був лише обмін досвідом. Цей день пройшов із «руйнуванням стереотипів» Схід-Захід, з іншим поглядом на пріоритетність щодо вирішення проблем у громадах.

Більше фото за посиланням: https://shumska-gromada.gov.ua/album/5263/

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь