Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Презентація книги в Кордишеві «Бандерівська скриня»

Дата: 27.02.2020 15:40
Кількість переглядів: 881

Фото без опису

  27 лютого в селі Кордишів у Кордишівському НВК відбулась презентація книги «Бандерівська скриня: архів УПА з криївки в Кордишеві  на Шумщині» за участі представників міської ради, начальника Управління культури Тернопільської ОДА Григорія Шергея,  начальника  відділу Тернопільського обласного центру дозвілля «Терноцвіт» Анатолія Лукащука, директора Тернопільського обласного центру охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини Марії Ягодинської, старшого наукового співробітника центру Володимира Салука, письменника Степана Бабія.

  У  2011 році знайдено криївку УПА в Святопокровському храмі  села Кордишів. Багато часу було витрачено на вивчення документів, збір свідчень односельчан, щоб відтворити історичні події того часу, коли на теренах села воювали повстанці за незалежність України.

У 2017 році вийшла книга під назвою  «Бандерівська скриня: архів УПА в Кордишеві  на Шумщині» видана Тернопільським обласним центром охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини. Нові дослідження повстанських криївок у 2019 році в церкві села послугували перевиданню книги.  Книга містить цінні повстанські  матеріали  1940-х років, які допоможуть  вивчати повстанський рух на теренах  нашого краю, оскільки Кордишів був центром, який координував ще багато навколишніх сіл Шумщини.  Матеріали з «Бандерівської скрині» є різноплановими, їх багато і вони важливі у вивченні історії повстанського руху. Вони є доказом того, що УПА – це добре організований, підготовлений, структурований рух, який на даний час вивчають в провідних військових вузах світу. Адже це унікальний випадок з історії, де існувала армія без держави.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь