Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Міжнародний день дарування книг у Шумській громаді

Дата: 17.02.2020 10:16
Кількість переглядів: 1206

Фото без опису

Ті, хто читають книги, завжди будуть

керувати тими, хто дивиться телевізор.

Ф. Жанлис

 

  14 лютого людство святкує одне з наймолодших свят у календарі Міжнародний день дарування книг, започатковане у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Цього дня прийнято дарувати книги рідним, друзям і знайомим, а також… бібліотекам.

  До Дня дарування книг молодіжна рада організувала флешмоб «Подаруй бібліотеці книгу», який отримав значне поширення. Акція проходила у вигляді відеозвернення учасників з подальшою передачею естафети друзям або знайомим. Флешмоб об’єднав багатьох: книголюбів, активістів, тих хто прагне популяризувати україномовну книгу та українських авторів, тих хто прагне залучити інших до читання друкованих текстів замість електронних. Загалом, завдяки небайдужості жителів громади вдалося зібрати близько двох сотень книг для Шумської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек.

  До ініціативи долучилися працівники міської ради, заклади освіти та культури, творчі колективи, керівники райдержадміністрації та районної ради, активні жителі громади. Приємно, що флешмоб також переформатувався у акцію «Даруйте книги з любов’ю», яка буде безстроковою та постійно діючою. Працівники бібліотеки щиро вдячні за подаровані книги, бо впевнені – вони обов’язково знайдуть свого читача.

Фото без опису

Захід  відбувся в рамках реалізації проекту «Сучасний простір «БібліоХаб» при бібліотеці у м. Шумськ», що виконується випускницями Академії Жіночого Лідерства, яка реалізується Українським жіночим фондом в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (NDI) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)». Шумська ОТГ є партнером програми DOBRE, яка реалізується консорціумом організацій на чолі з організацією Всесвітні Громади (Global Communities) й фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)». 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь