Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

У Шумську вперше запрацював Центр обласного рівня

Дата: 13.12.2019 15:35
Кількість переглядів: 1251

Фото без опису

 

У Шумську на базі ДНЗ «Шумське професійно-технічне училище відкрили навчально-практичний центр з підготовки висококваліфікованих робітників з професії «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва». Це стало закономірним підсумком зусиль колективу училища на чолі з директором Федором Куцом.
У церемонії урочистого відкриття центру обласного рівня взяли участь заступник міністра освіти освіти та науки України Петро Коржевський, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Сопель, начальник управління освіти та науки ТОДА Ольга Хома, керівники району Тарас Корець, Тетяна Побережна, міський голова Володимир Плетюк, директори професійно-технічних училищ Тернопільської області, а також – навчально-освітніх закладів району, Шумської та Дедеркальської ОТГ.

У створення такого солідного сучасного центру вкладено великі державні кошти — близько 12,5 мільйонів грн. За ці фінанси придбана потужна сільськогосподарська техніка — комбайн New Holland для збирання зернових та олійних культур із відповідними широкозахватними жатками, трактор фірми New Holland, інше аграрне обладнання. Ця техніка буде використана для навчання молоді робітничій спеціальності «тракторист-машиніст». Водночас, якщо виникне потреба, її потужності дозволять збирати врожаї на полях, площею до 3 тис га. Також ТВ училищі зроблено ремонт, комп’ютеризовані навчальні приміщення.

– Відкриття такого центру є вимогою часу, тому що український аграрний бізнес гостро потребує кваліфікованих спеціалістів, – зазначив голова ТОДА Ігор Сопель. – Знаковим є і те, що ми відкриваємо вже шостий навчальний практичний центр в області. Для створення цього центру спрямовано понад 10 млн цільових державних коштів та 1,7 млн грн залишків освітньої субвенції.

Я буду задоволений бачити молодих людей, які працюватимуть на такій новітній техніці. В Україні з’явилася можливість створювати такі центри, які можна мультиплікувати у навчальні заклади саме такого напрямку, дати можливість учнівській молоді Тернопільщини практикуватися на сучасній техніці, підвищувати свою кваліфікацію, – каже заступник міністра освіти і науки України Петро Коржевський. – Такі центри не повинні стати музеями, це має бути навчання впродовж усього життя.

Стаття "Шумськ INFO", автор Гаврилюк Володимир: 

http://shumsk.info/%d0%a3-%d0%a8%d1%83%d0%bc%d1%81%d1%8c%d0%ba%d1%83-%d0%b2%d0%bf%d0%b5%d1%80%d1%88%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%86%d1%8e%d0%b2%d0%b0%d0%b2-%d0%a6%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%80-%d0%be%d0%b1%d0%bb/

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь