Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

«Кришталь року»-2019: Шумcька громада - номінант на нагороду

Дата: 08.11.2019 11:45
Кількість переглядів: 898

Фото без опису

 

  19 листопада у м. Київ відбудеться церемонія нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості «Кришталь року» серед українських об’єднаних громад та міст. У 2019 році в оцінюванні бюджетної прозорості взяли участь 106 об’єднаних територіальних громад. У результаті обрано для номінації 32 громади із 13 областей, які вже є кращими в Україні у відповідних категоріях бюджетної прозорості. На Гала-події буде оголошено переможців у кожній із номінацій!

  Шумська громада представлена у головній номінації за категорією «Найкраще залучення громадян до бюджетного процесу в громаді»:

- Баштанська ОТГ Миколаївської обл.;

- Музиківська ОТГ Херсонської обл.;

- Слобожанська ОТГ Дніпропетровської обл.;

- Чмирівська ОТГ Луганської обл.;

- Шумська ОТГ Тернопільської обл.

   Премія «Кришталь року» – перша в Україні нагорода міст та громад, які здобули найвищі бали індексу прозорості місцевих бюджетів. Індекс одночасно показує стан речей в бюджетній сфері та слугує дороговказом показників і практик прозорості бюджетного процесу, до яких варто прямувати. «Кришталь року» відзначає найкращі міста та громади, які пройшли оцінювання за міжнародно визнаною методологією. Вони продемонстрували найпрозоріший бюджетний процес, до якого залучені мешканці, і який спирається на інформаційні технології для забезпечення підзвітності публічних коштів.

  Нагадуємо, що на початку 2019 року Шумська громада здобула перемогу у номінації «Найкращий бюджет для громадян».

   Подію організовує консорціум проектів міжнародної технічної допомоги за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Програми DOBRE, Представництва Європейського Союзу, Уряду Канади та Міжнародного фонду «Відродження». Індекс прозорості місцевих бюджетів та методологію його оцінювання розроблено Фондом Східна Європа спільно з Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» у співпраці з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Європейського Союзу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь