Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Депутати знову вирішували нагальні питання

Дата: 09.09.2019 17:36
Кількість переглядів: 614

Фото без опису

 

 

 

 

 

   Сесію міської ради депутати розпочали із фінансового питання – уточнили міський бюджет. Розподілили на нагальні потреби 260 тис. грн власних доходів, які вдалося отримати від перевиконання бюджету, та 438 тис. грн субвенції, яка надійшла з Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Завдяки цьому буде здійснено запланований обсяг робіт по Шумській школі мистецтв, Тилявському НВК, Шумському НВК, Биковецькому НВК.
    Наступним питанням, над яким працювали на сесії, були земельні питання – їх озвучила начальник відділу земельних відносин Ганна Чолинець. Зокрема, проголосували за надання земельних ділянок для будівництва дитячого будинку сімейного типу у Брикові та амбулаторії у Суражі.
Затвердили також мережу освітніх закладів – про це перед голосуванням розповіла заступник начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради Людмила Попова. Варто зауважити, що така мережа діє у громаді уже кілька років, і цьогоріч суттєвих змін вона не зазнала. Серед нового – у рамках впровадження концепції Нової української школи збільшено кількість інклюзивних класів – задля дітей, які мають вади розвитку, тому їм необхідна допомога у навчанні. Якщо у 2018 р. таких було 3, то тепер – 11. Проте, це жодним чином не обтяжує фінансово місцевий бюджет, оскільки кошти надходять у вигляді державної субвенції. 
   Серед змін – поглиблене вивчення історії у Шумському ліцеї, оскільки його учні показали якісні знання з цього предмету на ЗНО і таким чином увійшли у 200 кращих навчальних закладів України.
   Міський голова Володимир Плетюк акцентував на тому, що хоча у Шумській ОТГ найбільші видатки на освіту, наразі мова про закриття шкіл не йде. Як буде далі – залежить від рішення, яке приймуть у Міносвіти та науки.
Далі депутати прийняли ряд рішень, що стосувалися співпраці Шумської громади з проектом U-Lead, затвердили програму реалізації громадських та інших робіт тимчасового характеру на території громади, затвердили розмір плати за навчання у Шумській школі мистецтв.
Після завершення сесії працівниця КП «Шумськкомунсервіс» презентувала  роздатковий матеріал про те, як правильно сортувати сміття, що можна, а що не можна викидати в індивідуальні контейнери.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь