Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Відбувся квест «Історичними стежками Шумщини» присвячений 870-річчю Шумська

Дата: 20.05.2019 16:29
Кількість переглядів: 1436

Рясний дощ не злякав юних ерудитів з ліцею та обох одинадцятирічок Шумська, і діти охоче взяли участь у квесті, який для них організували Шумська ОТГ та відділу освіти, культури, молоді та спорту міської ради.

За словами його начальника Любові Дмитрук, такий захід під назвою «Історичними стежками Шумщини» приурочили 870-річчю першої писемної згадки про Шумськ. Мета квесту полягала в тому, щоб розвивати знання про історію свого міста; розширювати нестандартне мислення; формувати здатність швидко приймати рішення; формувати навики працювати у команді; виховувати товариськість; почуття взаємодопомоги і взаємоповаги; поважливе ставлення до думок; згуртувати та активізувати молодь задля генерації нових ідей.

Отож, після вітального слова міського голови Володимира Плетюка, організатори турніру оголошують умови квесту, команди представляють своїх учасників. І – до старту. Навіть дощ притих, даючи можливість безперешкодно рухатися вулицями нашого міста.

Першою точкою був пам’ятник Тарасу Шевченку у Шумську. Тут команди відповідають на ряд запитань, які пов’язані з історією нашого міста, і отримують підказку – куди рухатися далі.

А наступними точками були бібліотека, краєзнавчий музей, церква, парк, і всюди треба було проявити знання, кмітливість, згуртованість. Фінішували у «Соснині». Тут учасників команд зустріли організатори та запропонували взяти участь у цікавих конкурсах. Було не лишень весело, а й корисно, бо, щоб отримати перемогу, потрібно було проявити не лише спритність, а й розумові здібності.

У результаті – найсильнішою виявилася команда шумських ліцеїстів, а обидві школи розділили між собою друге місце.

Переможці отримали у подарунок смарт-годинники, а команди Шумського НВК та Шумської ЗОШ «№1» - чашки із краєвидами рідного міста.

Втомлені, але задоволені та переповнені враженнями, усі охоче смакували шашликами, рибною юшкою та іншими наїдками, які власноруч підготували організатори квесту.

- Такий захід відбувся у рамках співпраці з програмою «DOBRE», - розповідає спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту міської ради, одна із організаторів квесту Інна Баглай. Завдяки цьому ми з колегами мали можливість взяти участь у проекті «Молодіжний працівник в ОТГ»  - безкоштовно пройшли два етапи навчання. Перед нами поставили завдання – організувати захід, який би залучав молодь до активного способу життя, спонукав мислити, розвивати, проявляти ініціативу, долучатися до розбудови рідної громади. Ось у нас і виникла ідея провести такий квест у Шумську.

- Нам дуже сподобалося, - навперебій діляться враження учасники заходу. Було дуже пізнавально, цікаво, весело. Ми хотіли б, аби у громаді частіше відбувалися подібні заходи для молоді і до них залучали побільше наших ровесників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь