Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Штрафу не уникнути

Дата: 17.05.2019 11:45
Кількість переглядів: 2897

Фото без опису

Якщо скутер - без реєстрації, а водій – без посвідчення, якщо ваші скутери та мопеди і досі без реєстрації, а ви самі не маєте посвідчення водія категорії «А1», поспішіть все це оформити належним чином. Адже  працівники патрульної поліції за такі порушення штрафуватимуть на тих підставах, що й автомобілістів.

Тобто, якщо зупинений скутер не зареєстрований, водію «світить» 170 штрафу,  у водія при цьому не буде при собі посвідчення - заплатить 425 грн, коли такого документа взагалі немає, тоді штраф складе 510 грн.  Наразі працівники поліції  та сервісних центрів не володіють інформацією про те, скільки скутерів та мопедів є у нашому районі.

А ось ДТП з їхньою участю стаються, і нерідко. Є випадки,  коли скутеристи, після вчинення ДТП, самовільно залишають місце події, щоб уникнути відповідальності;  їздять по 2-3, парками, тротуарами, при цьому транспортний засіб не має номерного знака, тому – і можливості запам’ятати водія та викликати  поліцію. Тому цілком справедливим є рішення про те, що контролювати їх потрібно так само, як і автомобілістів.

Щоб уникнути неприємностей і до вас не виникало жодних питань з боку патрульної поліції, зареєструйте свій скутер чи мопед, подбайте про посвідчення водія. Щоб пришвидшити та спростити цей процес, поліція, спільно з міською радою та сервісним центром, організує приїзд до Шумська сервісного центру, і ви зможете зробити це за один день.

Для цього необхідно залишити заявку  у приймальній міської ради особисто, або за тел.: 2-11-83, 098-817-53-00, 068-010-70-97. Про день приїзду сервісного центру в м.Шумськ вас буде повідомлено додатково.

Для довідки: реєстрація скутера до 50 куб. см, з послугами банку, вам обійдеться близько 500 грн. У день реєстрації власнику скутера необхідно мати із собою копію паспорта громадянина України, ідентифікаційний код, довідку про покупку скутера. Хто таку довідку втратив, не розчаровуйтеся, залишайте заявки, також залишайте заявки з інших питань, які у компетенції сервісного центру.  При заміні водійського посвідчення з категорією «А» вам автоматично відкриють категорію «А1».

Костянтин ОМЕЛЬЧУК                                       начальник сектора реагування патрульної поліції Шумського ВП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь