Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Понад двісті питань розглянуто на сесії.

Дата: 28.03.2019 11:56
Кількість переглядів: 679

Фото без описуВідзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» міський голова Володимир Плетюк вручив жителям об’єднаної територіальної громади перед початком 48-ої сесії Шумської міської ради.

Фото без описуПорядок денний був надзвичайно насичений, адже було підготовлено понад 200 проектів рішень. Розпочалося засідання із фінансових моментів - про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік доповідала начальник фінансового управління Галина Кирея. 200 тис. грн державної субвенції надійшли з обласного бюджету на облаштування внутрішніх вбиралень. Було вирішено спрямувати таку цільову допомогу і ще 22,3 тис. грн власних коштів, на умовах співфінансування, на капітальний ремонт санвузлів Андрушівського НВК, Шумського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-гімназія» і інших закладів. Депутати проголосували за виділення коштів: 80 тис. грн - на проведення благоустрою на території ОТГ (заміна електроосвітлення в Шумську і селах громади); 150 тис. грн - на облаштування 4 дитячих майданчиків - у Стіжку, Онишківцях, Ходаках та Бірках; 45 тис. грн - на відшкодування вартості наркотичних препаратів для КНП Шумської міської ради «Шумський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Фото без описуНа сесії прозвучала інформація - у Жолобках знайшли можливість збудувати дитячий майданчик за позабюджетні кошти. Чим не приклад іншим селам громади, де ще існує така проблема, а зекономлені бюджетні гроші можна з успіхом використати на вирішення інших нагальних питань, яких є чимало.

Фото без описуСеред великого числа земельних питань, про що інформувала начальник відділу земельних відносин Ганна Чолинець, варто виділити затвердження на сесії Положення про продаж земельних ділянок та права власності оренди на них на конкурентних засадах на території Шумської міської ради, а також про внесення змін до попереднього рішення сесії про встановлення відсотка орендної плати для структури, яка має намір збудувати між вул.Народицькою та територією, що прилягає до Кругольця, сонячну електростанцію, у розмірі 4% від нормативної грошової оцінки цих земельних ділянок. Варто зазначити, такий відсоток орендної плати поширюється й на інших інвесторів, які виявлять бажання реалізовувати свої проекти в цій категорії будівництва на території Шумської ОТГ. На сесії передали першу в місті земельну ділянку в постійне користування об’єднанню співласників багатоквартирного будинку «Франківське», розташоване по вул.Івана Франка, 49. Тепер мешканці цього будинку, на власний розсуд, можуть розпоряджатися земельною ділянкою як вважатимуть за потрібне. Звичайно, що при цьому потрібно дотримуватися діючих норм, вимог регуляторних законодавчих актів.

Фото без описуДепутати, після інформації начальника відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Ігоря Ткачука, затвердили програми - «Питна вода Шумської ОТГ на 2019-22 р.р.» та «Поводження з твердими побутовими відходами на 2019-22р.р.». Ці рішення необхідні для того, щоб у перспективі можна було отримати і використати державні кошти загальнодержавної програми «Питна вода України», якщо такі будуть виділяти. Як зазначив Володимир Плетюк, минулого року дві громади в області змогли отримати на реалізацію «водних» питань серйозні кошти - до 14 млн грн. І цією нагодою варто спробувати скористатися, щоб там не говорили скептики.  Аналогічна ситуація і з побутовими відходами. Міська рада налагодила тісну співпрацю з міжнародними фондами, які мають відповідні програми. Міський голова озвучив приємну новину - від реалізації проектів минулих років є залишок, розміром у 800 тис. грн. Гроші будуть використані для придбання додаткових 10 контейнерних майданчиків та 700 індивідуальних баків для твердих відходів європейського зразка.

Фото без описуНа сесії також затвердили програму протидії організованій злочинності та корупції. А також - порядок подання електронних петицій на сайт Шумської міської ради. Для того, щоб почати процедуру їхнього розгляду, необхідно, щоб свої підписи поставили не менше, як 100 жителів Шумської ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь