Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Соціальне таксі відтепер стане доступним для мешканців Шумської ОТГ

Дата: 05.02.2019 20:17
Кількість переглядів: 2178

Соціальне таксі відтепер стане доступним для тих мешканців Шумської ОТГ, які мають інвалідність і не можуть самостійно пересуватися у громадському транспорті. Спеціально обладнаний «бус» — дуже потрібна річ для таких людей, адже вони зможуть, за попереднім записом, потрапити до лікарні чи потрібної установи. Послугами такого автомобіля можна користуватися безкоштовно, а буде він на обслузі центру надання соціальних послуг Шумської міської ради.

Ключі від автомобіля міському голові Володимиру Плетюку вручив голова Тернопільської облдержадміністрації, який сьогодні перебував у Шумську з робочою поїздкою. Водночас. Голова ОДА зазначив, що такий крок з боку держави є дуже важливим, адже люди з інвалідністю потребують особливої уваги. Тому останнім часом цим проблемам приділяють чимало уваги. Як ось, відкриття інклюзивно-ресурсних центрів для дітей, послуги соціального таксі. Усе це допомагає такій категорії людей соціалізуватися і відчути, що їхні проблеми небайдужі владі.

До слова, таких автомобілів вручили по Україні усього 25, чотири з них - на Тернопіллі, увійшла у цю четвірку і Шумська об’єднана територіальна громада.

Міський голова Володимир Плетюк, приймаючи ключі від соціального автомобіля, акцентував увагу на тому, що для людей з інвалідністю це стане великою підмогою, адже про їхні проблеми знає не з чужих слів, бо й сам стикався не раз з такою проблемою у власній родині – як доставити хворого до лікарні, на операцію. А сучасний автомобіль, обладнаний за усіма необхідними нормами, стане великою підмогою. Тим більше, що люди за це не платитимуть ні копійки, а кошти на пальне виділять з міського бюджету. Для нашої громади цей автомобіль абсолютно безкоштовно виділило Міністерство соціальної політики у рамках співпраці з радою Європи та за сприяння експерта з питань реформування соціального захисту населення Зінькевич Наталії Іванівні.

Після цього Володимир Плетюк взяв участь у засіданні ради регіонального розвитку, де окреслили розвиток усієї області та Шумщини зокрема.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь