Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

На свою першу у 2019 році сесію зібралися депутати Шумської міської ради

Дата: 24.01.2019 21:52
Кількість переглядів: 971

Фото без опису

Міський голова Володимир Плетюк привітав усіх з початком нового бюджетного року і побажав енергії та сил, аби плідно працювати на користь громади, адже попереду чекає багато робочих буднів і проблем, які потрібно буде вирішувати.

Оскільки цей рік є ювілейним, адже ми відзначимо 870-річчя першої писемної згадки про наше історичне місто, 2019-ий оголосили Роком ювілею Шумська, і усі урочисті та святкові заходи відбуватимуться під цим брендом. Аби вдало підготуватися до цієї дати, яку, до речі, відзначать у рамках Дня громади – 24 липня, затвердили склад оргкомітету, яка працюватиме над реалізацією планів, а також прийняли рішення про затвердження програми забезпечення проведення відповідних міських заходів.

Також депутати проголосували за програму підтримки роботи податкової служби та  правоохоронних органів. Як зазначив міський голова, наразі не йде мова про фінансове підґрунтя, а про саму програму підтримки. Якщо будуть у бюджеті відповідні можливості, лише тоді можна буде повернутися до розгляду даного питання.

На сесії міської ради розглянути ряд питань, що стосувалися врегулювання земельних аспектів. Зокрема,  у грудні минулого року Шумській ОТГ передали  з державної у комунальну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, тому необхідне було відповідне рішення сесії про прийняття цих ділянок. Якщо раніше цими землями розпоряджалося управління Держгеокадастру в області, то тепер це функція міської ради.

Депутати також затвердили Положення про ставки орендної плати за земельні ділянки комунальної власності Шумської міської ради. Варто зауважити, що ці ставки розробляла не громада, а на рівні держави. І тут є зміни, часом і неприємні, адже не виключені ситуації, коли сусідні земельні ділянки матимуть різну грошову оцінку, а, це, звісно, вплине на виплату орендної плати за здані паї. На зустрічах у селах люди про це запитують, але на місцевому рівні на дану ситуацію вплинути неможливо.

Міський голова Володимир Плетюк озвучив таку інформацію: уже готова проектна документація на реконструкцію колишнього приміщення кінотеатру «Мир» у центр просвітницького, соціального обслуговування та відпочинку населення громади. Даний проект подаватимуть на фінансування Державним фондом регіонального розвитку, але вже на 2020 рік.

Разом з тим розглянуті і інші питання порядку денного.

Алла ОМЕЛЬЧУК.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь