Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Відбулася бюджетна 46 сесія

Дата: 22.12.2018 16:21
Кількість переглядів: 768

Фото без опису

На сесії Шумської міської ради депутати прийняли ряд важливих рішень,  які дадуть змогу позитивно функціонувати усій громаді у 2019 році. 

Спершу заслухали начальника відділу економічного розвитку,  торгівлі та інвестицій Ігоря Ткачука,  який презентував програму соціально-економічного розвитку Шумської ОТГ на 2019 рік, але перед тим коротко підсумував роботу,  яку вдалося реалізувати у році,  що минає. 

За словами міського голови Володимира Плетюка, у програмі намагалися максимально врахувати пропозиції старост,  відділів та структурних підрозділів міської ради, а що конкретно буде втілено у прийдешньому році,  стані відомо згодом,  адже ще немає інформації про те,  у якому обсязі надійде для громади інфраструктура субвенція і що вдасться реалізувати за кошти соцекономрозвитку (іншими словами,  депутатські кошти).(Ознайомитися із програмою можна за посиланням: https://shumska-gromada.gov.ua/programa-socialnoekonomichnogo-rozvitku-shumskoi-miskoi-ob’ednanoi-teritorialnoi-gromadi-na-2019-rik-15-38-28-26-12-2018/ )

Депутати мали можливість попередньо ознайомитися з програмою,  тому після доповіді перейшли до голосування.

Фото без опису

Далі на сесії затвердили структуру міської ради,  штатний розпис,  внесли зміни до міського бюджету на 2018 рік.

Начальник фінансового управління міської ради Галина Кирея ознайомила присутніх на сесії з показниками бюджету на 2019 рік. Наразі бюджет назвали стримано-реалістичним,  але протягом року його будуть переглядати і вносити зміни і, як сподіваються, вони будуть позитивними. Серед мінусів,  наразі не вистачає освітньої субвенції,   тому доведеться закривати виплати власними коштами,  менше надіються на акциз, але тішить те,  що заплановано ріст по єдиному податку.  Власне,  така тенденція була помітна на кінець 2018 року,  адже податки,  які аграрні підприємства,  фермери сплачують з орендованих паїв, тепер надходять у бюджет тієї громади,  на території якої розташовані орендовані землі. 

Мало сподівань на надходження від податку на землі під лісами,  а їх на території громади більшість,  і якби законодавчо врегулювати це належним чином,  ситуація могла змінитися на користь громад. 

Що стосується видатків на ремонти освітніх та медичних закладів,  то міський голова запевнив,  що у перших числах січня матиме зустріч з представниками аграрних структур,  які орендують землі на території громади,  тому пропонуватиме їм спрямовувати благодійну допомогу саме на такі цілі.

З міським бюджетом на 2019 рік можна ознайомитися за посиланням:  https://shumska-gromada.gov.ua/docs/139360/

Депутати також розглянули земельні питання та затвердили план роботи виконавчого комітету міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь