Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Внесли зміни до бюджету, затвердили положення про громадський бюджет

Дата: 11.10.2018 10:55
Кількість переглядів: 699

Фото без описуВідбулася 43 сесія Шумської міської ради сьомого скликання.

Перед тим, як перейти до розгляду питань, голова виборчої комісії Шумської міської ради Катерина Андріїшина зачитала рішення політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» про відкликання депутата Шумської міської ради Наталії Затворнюк за народною ініціативою та представила депутата, наступного за чергою кандидата в депутати Шумської міської ради від ВО «Свобода», Марію Бензель.

 

Першим питанням порядку денного  - про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік доповідала Фото без описуГалина Кирея.

Депутати проголосували про внесення змін для встановлення ставок податку орендної плати на 2017 - 8% та 2018 - 9%, для збереження та використання природних заповідників - 2%.

Про врегулювання земельних відносин на території міської ради доповідала Ганна Чолинець.

Як зазначила Світлана Антонюк, спільно з програмою «DOBRE», працівники Шумської ОТГ брали участь у проекті «Доброчесні громади». Одне із головних завдань якого - вибір та розроблення антикорупційних інструментів, які запобігали б проявам корупції в органах місцевого самоврядування, зокрема, в нашій громаді. Робочою групою було вибрано три основних антикорупційних інструменти -  порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, створення наглядової ради в комунальних Фото без описупідприємствах та затвердження антикорупційної програми. На сесії депутати міської ради проголосували за затвердження порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Шумській міській раді та її виконавчих органах, за критерії обов’язковості утворення наглядової ради в комунальних підприємствах Шумської міської ради та затвердження Антикорупційної програми об’єднаної територіальної громади Шумської міської ради на 2018-2020 роки.

Минулого року було запроваджено бюджет участі, відповідно, проекти, які набрали найбільшу кількість голосів, а це - алея парасольок, містечко дитячої мрії, були профінансовані міською радою. З 15 жовтня до 15 листопада 2018 року буде стартувати подача заявок на  бюджет участі, який реалізують наступного року. Але є пропозиція – обмежитися сумою фінансування до 100 тис. грн. Переможцями даного конкурсу може стати творці 4 проектів. Тож депутати затвердили положення про громадський бюджет (бюджет участі) у Шумській ОТГ.

На сесії розглянули ряд інших питань.

Фото без описуМар’яна ПАРАЩИНЕЦЬ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь