Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Іловиця стала одним із «Неймовірних сіл України» та отримала сертифікат на 25 тисяч гривень

Дата: 04.09.2018 18:45
Кількість переглядів: 2275

Фото без опису

Протягом місяця тривало онлайн-голосування, під час якого кожен охочий міг віддати свій голос за вподобане село, щоб воно отримало шанс стати неймовірним та грошовий сертифікат. А організував такий конкурс AgroPortal.ua.

Поряд з цим, працювала експертна рада, куди увійшли фахівці з міністерства агрополітики та продовольства України, підприємці, іноземні партнери. Вони вивчали бізнес-проекти, які подали їм на розгляд села, що вирішили позмагатися за головний приз у сто тисяч гривень. Фото без опису

Участь у конкурсі взяло і село з Шумщини – Іловиця і було відібрано у двадцятку кращих для подальшої боротьби. Варто зазначити, що всього було подано 125 бізнес-проектів, тому конкуренція була чималою. Аби проект наших краян був успішним, сприяла Шумська міська рада, а сам бізнес-проект створила керівник ГО «Ініціативна Шумщина» Іванна Мрига.

За підсумками онлайн-голосування, Іловиця зайняла п’яту сходинку, а ось експертна рада віддала селу перше місце. Як результат, іловичани стали третіми і отримали сертифікат на суму 25 тисяч гривень. Звичайно, цих коштів мало для закупівлі сушарки для грибів та ягід, як це передбачено у бізнес-проекті, тому спільно вирішуватимуть, хто ще може підтримати іловичан фінансово, наразі уже є варіанти, та про це – згодом. Варто зауважити, що «живих» грошей на руки ніхто не видає. Село пропонує, а організатори, тобто, AgroPortal.ua, самі закуповують і поставляють у село обладнання.

Фото без описуНа церемонію нагородження прибули ті, хто увійшов у десятку фіналістів конкурсу, і, крім нагородження, мали можливість показати свої творчі таланти, підготувавши невеличкі виступи. І тут Іловиця була оригінальною, адже колектив «Іловичанка» виконав пісню на слова відомого поета-земляка Георгія Петрука-Попика, які поклав на музику сФото без описуільський композитор Микола Божук.

Після нагородження іловичани мали можливість поспілкуватися з головою Шумської ОТГ Володимиром Плетюком, розповісти про проблеми, які є  у селі, особливо – стан дороги та транспортне сполучення і почули, яких заходів вживає міська рада, щоб їх усунути.

А головне, що люди зрозуміли, аби змінити своє село, потрібно кожному долучатися до цього, змінюватися усім і працювати у команді, - такі думки висловлювали, повертаючись додому. І дякували  Шумській міській раді, яка організувала поїздку іловичан до Києва.

(фото Віктор Смоляк)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь