Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Кременецьке ОУПФ України Тернопільської області інформує

Дата: 26.06.2018 11:56
Кількість переглядів: 656

Фото без описуСМС- Інформування Пенсійного фонду України

Кременецьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області інформує, що Пенсійним фондом України запроваджує новий онлайн-сервіс для громадян — смс-інформування.

За допомогою смс-повідомлень Пенсійний фонд інформувантиме пенсіонерів про призначення та перерахунок пенсій. Працівників — про сплату за них єдиного соціального внеску та розмір їхнього страхового стажу.

Налаштувати сервіс смс-інформування можна самостійно, за допомогою інструкції, яка розміщена на офіційному веб-сайті  Пенсійного фонду України (http://www.pfu.gov.ua).

Довідкову інформацію можна отримати в Шумському відділ обслуговування громадян.

Адміністрація об’єднаного управління

 

 

Кременецьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області інформує:

З першого липня буде підвищений прожитковий мінімум у відповідності до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Відтак переглядається розмір пенсій, який залежить від прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність. З першого липня цей показник становитиме 1435 гривень.

 З першого липня цього року підвищення розміру пенсії буде у пенсіонерів, які на сьогодні отримують пенсію в розмірі 1373 гривні. Це люди, які не напрацювали необхідного страхового стажу (25 років – для чоловіків і 20 років – для жінок, якщо пенсію призначено до першого жовтня 2011 року та відповідно 30 та 35 років страхового стажу – для жінок та чоловіків, якщо пенсію призначено після першого жовтня 2011 року). До цієї категорії осіб належать також працюючі пенсіонери з повним стажем, у яких розмір призначеної пенсії не досягав 1373 гривень, оскільки в такому разі їм встановлювалася доплата до цієї суми.

Для зазначених категорій осіб, які одержували пенсію у розмірі від 1373 гривні до 1435 гривень, з першого липня 2018 року пенсійна виплата становитиме також 1435 гривень.

 Після перерахунку з першого липня 2018 року розмір пенсії не може бути нижчим, ніж 1435 грн. Максимальна сума підвищення становитиме 62 гривні.

Для осіб, які отримують пенсію від 1452 грн., змін її розміру не відбудеться.

 З першого липня перераховуються пенсії особам, яким присвоєно звання «Почесний донор СРСР» або «Почесний донор України», оскільки надбавка таким громадянам обчислюється в розмірі 10 відсотків прожиткового мінімуму від затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. Розмір надбавки підвищиться із 170 до 177 гривень, або на 7 гривень.

Перерахунок проведено для 914 пенсіонерів. Середній розмір підвищення становить 53,89 грн. Додаткові витрати на виплату пенсій  - 49,26 тис.грн.

 

 

Начальник Шумського відділу з питань

призначення, перерахунку та виплати пенсій                        Р.М.Омельчук

25.06.2018 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь