Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

8 травня в Суразькому НВК відбулися збори жителів сіл Сураж і Ходаки

Дата: 10.05.2018 15:02
Кількість переглядів: 1289

Фото без опису

 8 травня в Суразькому НВК відбулися збори жителів сіл Сураж і Ходаки з питань соціально - економічного розвитку населених пунктів громади.

За словами міського голови Володимира  Плетюка доходи  з цих двох сіл громади за 2017 рік становили  біля 250 тис. грн., видатки з міського бюджету на ці села за цей період становили 1 450 тис. грн., з них по закладу освіти 1 263,232 тис. грн.. Іншими видами робіт по селу були ремонт водопроводу, заміна насосів, встановлення автоматики башти Рожновського, виготовлення паспорта гідроспоруди, (колись дані  роботи виконувалися в основному за рахунок самих споживачів), ремонт покрівлі в адмінбудинку, благоустрій сміттєзвалищ, встановлення дорожніх знаків, грейдерування і очищення доріг, ремонт електромереж і встановлення освітлення, тощо.Фото без опису

    Крім того вже цього року проводилися ремонтні роботи на водопроводі, де вже декілька років було відсутнє водопостачання. Важливим проектом буде відновлення роботи амбулаторії в селі Сураж, кошти на який виділяє держава. Міською радою на виконання робіт розроблено відповідний проект.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   На зборах також звучали проблемні питання в діяльності приватних підприємств. Згодом по всіх цих зверненнях будуть проводитися відповідні комісії. Спільних зусиль потребує також зміцнення  приватної ініціативи в селах для збільшення доходів, адже в рейтингу доходів на душу населення найбільші за чисельністю  жителів села Сураж та Ходаки займають аж 15 місце з 18 колишніх сільських рад, що аж ніяк не тішить. Позитивом же є, що з чотирьох найбільших підприємств, які минулого року відкрилися в громаді, два знаходяться на території  села Сураж і це дає сподівання на краще.

   

    Після завершення зустрічі відбулася робоча нарада в.о. старости сіл Сураж і Ходаки Шліхти М.П., начальника відділу житлово-комунального господарства, транспорту, благоустрою, охорони навколишнього природного середовища та інфраструктури Драчук Н.Т., керівника комунальної установи первинної медицини Мушинської Т.Р. за працівниками ФАПу і викладачами, щодо спільних планів роботи на покращення надання послуг жителям


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь