Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

НАРАДИ З ЖИТЕЛЯМИ СІЛ

Дата: 05.05.2018 10:06
Кількість переглядів: 765

 

 

 

 

 

 

 

 

          Продовжуються зустрічі в селах громади з питань соціально-економічного розвитку територій. Так 4 травня міський голова ПЛЕТЮК В.Є, зустрівся з громадою села Жолобки, згодом з  жителями  Залісець  і  Забари Ввечері того ж дня відбулася зустріч з жителями с.Угорськ. На даних нарадах було озвучено сучасний стан надходжень до бюджету громади і пропозиції по ініціативах знизу, які дозволять розвивати економіку в селах при допомозі, як міської ради, так і різноманітних програм.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        На сьогоднішній день видатки по кожному з населених пунктів громади суттєво перевищують доходи від цих сіл. Так доходи по колишній сільській раді Жолобки за 2017 рік становили 188.00 тис. грн., по Залісцях 151,00 тис. грн., по Угорську 84,00 тис. грн., видатки з місцевого бюджету лише на освітянські потреби  (заробітна плата непедагогічним працівникам, комунальні послуги, придбання обладнання, харчування)  по цих селах становила: с.Жолобки 421,6 тис.грн., с.Залісці 817,00 тис. грн., с.Угорськ 457,00 тис.грн. Крім того в цих селах виконувалися роботи по ремонту водомережі (с.Угорськ, Жолобки), встановлення тросового огородження і дитячого майданчика (с.Залісці, Угорськ), монтаж вуличного освітлення (Залісці, Забара), заміна насосів і монтаж автоматики на баштах (Залісці, Угорськ), поточний ремонт дороги (Угорськ), встановлення огорожі на кладовищі (Угорськ, Жолобки), тощо. Всі ці видатки далеко не співрозмірні з доходами, які збирають села. Це говорить про те, що не розвиваючи економіку в селах і не доводячи доходи в них хоча б на покриття видатків ми не зможемо розвивати громаду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Приємно, що в селах про це розуміють, що лише за підтримки один одного в селі, пошуку ініціативних людей, які можуть отримати відповідну фінансову і організаційну допомогу від керівництва громади   залежить майбутнє. В Жолобках на зустрічі були зокрема представники агрохолдингу «Мрія», які готові виділяти безповоротну фінансову допомогу на створення кооперативів. В Залісцях, крім всього іншого влаштовується база сільськогосподарського товариства «Бриківське», яке оглянув міський голова разом з в.о. старости Вінічуком  Анатолієм  і   директором товариства. В Угорську є ініціативні молоді люди, які вже працюють по створенню ягідного кооперативу.

         В ході зустрічі піднімалися й інші питання життєдіяльності. Такі ж зустрічі заплановані на наступний тиждень. Вони відбудуться орієнтовно в Суражі і Кутянці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь