Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

27.04.2018 року відбулася сесія міської ради

Дата: 29.04.2018 14:58
Кількість переглядів: 972

Фото без опису

На сесії міської ради, яка відбулася під головуванням Людмили Павленко,  прийняли ряд рішень, актуальних для життєдіяльності Шумської ОТГ.

Спершу депутати затвердили звіт про виконання бюджету за І квартал поточного року, про що інформувала начальник фіну правління міської ради Галина Кирея. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, його показники зросли, але це, здебільшого, пов’язано з з підвищенням мінімальної заробітної плати, а, оскільки податок з доходів фізичних осіб є основним бюджетоутворюючим елементом, то цифри зросли.

Фото без опису

 

 

Також Галина Кирея озвучила зміни до міського бюджету і депутати проголосували за це.

Ішлося на сесії про новий стимул для старост, які у кінці минулого та на початку н ніш нього року анонсував міський голова Володимир Плетюк. Зокрема, ішлося про те, що 500 тис. грн. з міського бюджету розподілять між селами громади – пропорційно до того, як вони спрацювали задля наповнення його податками і доходами. І таке рішення уже прийнято.

Фото без опису

Начальник відділу економіки та інвестицій Ігор Ткачук запропонував депутатам проголосувати питання, що стосується фінансування семи проектів за рахунок коштів на розвиток інфраструктури об’єднаних громад. Уряд уже затвердив відповідну постанову, розпорядження про перелік таких об’єктів підписав голова РДА. Йдеться про продовження робіт по реконструкції озера та парку «Соснина», добудови ЦНАПу, де буде розташовано центр надання соціальних послуг» - до слова громада, одна з небагатьох,  кого відібрано для участі у проекті Мінсоцполітики. Для Шумської ОТГ уже закуплено оргтехніку та меблі. Також для центру надання соціальних послуг буде придбано спеціальний автомобіль, яким можна буде перевозити інвалідів, при потребі – доставляти їх до центру громади. З цією метою  депутати міської ради прийняли рішення про виділення коштів на обслуговування спецавтомобіля.

Також цьогоріч планують капітальний ремонт Залісцівського та Андрушівського НВК, придбання веж Рожновського для трьох сіл громади. Поступово їх планують замінити стовідсотково, адже вежі старі і потребують цього.

У планах – виготовити проект на подальшу реконструкцію колишнього кінотеатру «Мир» з метою облаштування актового залу.

Фото без описуНачальник юридичного відділу Світлана Антонюк презентувала Концепцію безпеки громади, з яким можна буде ознайомитися на сайті міської ради. Наразі це декларативний документ, але він стане у нагоді у подальшій роботі.

Фото без опису

 

 

 

 

Депутати врегулювали земельні відносини на території міської ради, прийняли звернення до Верховної Ради України з вимогою прийняття антиолігархічного законопроекту, а також підтримали звернення Президента України, що стосується створення в Україні Помісної Православної церкви.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь