Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

08 червня 2017 року відбулось засідання позачергової сесії Шумської міської ради

Дата: 08.06.2017 15:01
Кількість переглядів: 684

Фото без опису

Позачергову сесію міської ради розпочали хвилиною мовчання – так депутати вшанували пам’ять про директора КП «Шумськкомунсервіс» Миколу Яремчука, який раптово відійшов у Вічність.

Відтак, перейшли до розгляду питань порядку денного і проголосували за внесення змін у договір між міською та районною радою, що стосується передачі міжбюджетних трансфертів по галузі медицини, соціального захисту, культури  ряду програм. Справа в тому, що Бюджетний кодекс забороняє фінансування одночасно з двох бюджетів, тому необхідні кошти трансфертом передадуть району. Зокрема, це стосується спортивних заходів, а конкретніше – чемпіонату області з футболу.

Фото без описуДалі депутати уточнили міський бюджет. Начальник фінансового управління міської ради Галина Кирея акцентувала увагу на головних проблемах, які потребують вирішення, а, отже, фінансування. Необхідно виділити 187 тис. грн на ремонт даху Шумського НВК-гімназії, який протікає, також виготовлена проектно-кошторисна документація на заміну котла у Великіловицькому НВК, адже той, який встановили три роки тому, виявився непридатним для якісної роботи в опалювальний період, і діти у школі мерзли. Тому за літо потрібно провести реконструкцію котельні із заміною твердопаливного котла, що дасть змогу підвищити температурний режим і зменшити затрати на опалення.

Також необхідно додатково передбачити кошти на закупівлю польової кухні, яка потрібна для проведення різноманітних заходів, як от конкурс «Гремислава», «Братина» та інші. Раніше для цього озвучили суму у 40 тис. грн, але, за словами Галини Киреї, міська рада проводить закупівлі через систему «Прозорро», і наразі ціни, меншої за 49 тис. грн ціни немає.

Також запланували закупити лічильники для 17 башт у селах громади. На недавній сесії депутати проголосували за взяття їх на баланс міської ради і, як каже міський голова Володимир Плетюк, необхідно встановити автоматику для нормальної роботи.

До слова, у п’ятницю покійний директор КП «Шумськкомунсервіс» привіз придбаний за кошти міського бюджету автомобіль «УАЗ», який призначений для перевезення обладнання по обслуговуванню водонапірних башт.

Фото без описуВолодимир Плетюк наголосив і на питанні, яке нині хвилює усіх – заборгованість по заробітних платах медичним працівникам. 

- Від шумських медиків ніхто не відмовляється, але я хочу вкотре пояснити – усю медичну субвенцію ми стовідсотково передаємо трансфертом районному бюджету. Буде можливість – допомагатимемо. Але, погодьтеся, що, у першу чергу, ми маємо забезпечити ті структурні підрозділи, які згідно законодавства утримуються з міського бюджету. І нині по галузі освіти нам не вистачає 1,9 млн грн. І ці кошти маємо вишукати самі. Крім того, зараз – період відпусток в освіті, і педагогам потрібно виплачувати відпускні, і ми мусимо все це враховувати. Лише після того, як забезпечимо вище зазначені видатки, можна буде говорити і про медицину – як це буде, яким чином, наперед не обіцяю, але від сприяння міська влада не відмовляється, - аргументував міський голова.

Серед іншого, Володимир Плетюк повідомив про приємні новини для Шумської ОТГ. 7 червня на засіданні Кабміну нарешті прийнято постанову, відповідно до якої, виділено інфраструктурну субвенцію на розвиток об’єднаних громад. Для Шумської ОТГ ця сума складає 10,3 млн грн, хоча раніше декларували 7 млн грн, вдалося отримати більше.

Відразу після сесії міський голова обіцяв зустрітися з керівництвом служби автомобільних доріг в Тернопільській області, адже один із проектів, який збираються профінансувати за ці кошти – ремонт вул.Б.Хмельницького у Шумську, а вона, як відомо, перебуває на балансі САД. Побоювання виникають тому, що постанова уряду прийнята дещо із запізненням – минулоріч ще сталося у березні. А ще ж потрібно оголосити тендер, пройти усю процедуру, і, разом з тим, освоїти виділені кошти до кінця року. Тому у міській раді остерігаються, щоб не повторилося ситуації, яка минулоріч виникла із ремонтом вул.Енергетична та Лесі Українки, коли погодні умови не дозволяли вчасно освоїти кошти і були претензії до якості виконаних робіт. Але питання вирішуватимуть, це однозначно.

Що стосується іншого проекту – реконструкції «Соснини», то наразі питання в підряднику, поки що немає такого, хто б виявив бажання взятися за роботу і виконати її якісно, але це – один із пріоритетів.

Є також надія на реалізацію кількох проектів по селах громади, придбанні комунальної техніки.

Ще одна приємна новина – у рамках проекту «DOBRE» Шумській ОТГ запропоновано визначитися із залом засідань, і за міжнародні кошти буде  закуплено меблі і техніку. У міській раді вважають доцільним обладнати таку залу у приміщенні колишнього кінотеатру. А ті кошти, які міська рада уже вклала, порахують як співфінансування з міського бюджету.

Також запропоновано селам громади подавати пропозиції стосовно можливих проектів.

На сесії міської ради передали на баланс відділу освіти, молоді та спорту міської ради приміщення дитсадків у Биківцях та Літовищах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь