Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Кременецьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області інформує

Дата: 20.02.2018 14:51
Кількість переглядів: 745

Як виплачують пенсії

Відповідно до ст. 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсія виплачується щомісяця з 4 по 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно у грошовій формі. Виплата здійснюється за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України поштою або перераховується на визначений цією особою банківський рахунок.

Пенсія може бути виплачена особисто пенсіонеру, його законному представнику або за довіреністю, порядок оформлення і строк дії якої визначається законом.

Пунктом 1.5. Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», встановлено, зокрема, що заява про виплату пенсії за довіреністю, термін дії якої більше одного року, - через кожний рік дії такої довіреності, подається пенсіонером особисто або його законним представником до органу, що призначає пенсію, за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії.

Виплата пенсії за рішенням територіальних органів Пенсійного фонду припиняється, зокрема, у разі неотримання призначеної пенсії протягом 6 місяців підряд (стаття 49 Закону).

Обрання способу доставки пенсійних коштів (через пошту чи банк) здійснюється пенсіонером самостійно. Зарахування сум пенсій на рахунок пенсіонера в установі банку провадиться органами Пенсійного фонду виключно  на підставі заяви пенсіонера. Обрати спосіб подальшого отримання пенсії пенсіонер повинен сам. Водночас, слід враховувати, що у разі перебування особи на повному державному утриманні, їй виплачується 25 відсотків призначеної пенсії. Частина пенсії, що залишилася після виплати суми пенсії пенсіонеру , перераховується до установи (закладу), де людина перебуває на повному державному утриманні за особистою заявою. Зазначені кошти зараховуються на банківські рахунки цих установ.

 

Заступник начальника відділу

з питань призначення, перерахунку

та виплати пенсій                                                       Лірська Н.П.

20.02.2018

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь