Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

07 КВІТНЯ В ПРИМІЩЕННІ ЗАЛУ ЗАСІДАНЬ РАЙОННОЇ РАДИ ВІДБУЛАСЬ 19 СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 13.04.2017 14:31
Кількість переглядів: 1046

Фото без опису

На сесії міської ради депутати позитивно проголосували за підняття посадових окладів педагогічним працівникам закладів та установ освіти, яких фінансують з міського бюджету.
Напередодні відповідне рішення, що стосується районної освіти, прийняли на сесії районної ради, і, хоча, як пояснював міський голова Володимир Плетюк, такі виплати є наразі стимулюючими, адже саме підняття окладів має відбутися з 1 вересня поточного року, громада свідомо іде на такий крок, щоб зрівняти у правах усіх освітян Шумщини. Хоча, за словами керівника ОТГ, є певні побоювання стосовно того, чи додасть держава освітянам субвенцію у кінці року, як це було у 2016. Адже, якщо вже у першому кварталі приймають рішення про стимулюючі виплати, Фото без описуймовірна неоднозначна оцінка з боку вищих чиновників, які можуть аргументувати це так: якщо знайшли кошти на такі цілі, то навіщо додавати субвенцію?
- Але, так чи інакше, люди не мають бути заручниками ситуації, і тому прошу усіх депутатів підтримати таке рішення, - звернувся до депутатського корпусу Володимир Плетюк.
Як повідомила начальник фінансового управління міської ради Галина Кирея, для таких цілей додатково виділять з бюджету громади 280 тис. грн.
- Хвилює у цій ситуації і те, що близько 7 млн грн не вистачає на зарплату медичним працівникам району. Хоча їх і фінансують за рахунок державної субвенції, але є побоювання, що такої суми в повному обсязі не додадуть, і кошти доведеться вишукувати на місці, - прокоментував Фото без описуВолодимир Плетюк.
Далі депутати внесли зміни до міського бюджету. Оскільки при його формуванні виник дефіцит, і тоді, пропорційно, по галузях не було додано по 10%, то тепер таку ситуацію виправили і додали необхідні суми: 830 тис. грн – на культуру та соціальний захист, 1 млн 788 тис. грн - для освітянських потреб. Ще 10 тис. грн виділили на придбання обладнання для геріатричного відділення, яке невдовзі має зафункціонувати у Великих Дедеркалах; 25 тис. грн – первинній медицині для закупівлі ноутбуків для сімейних лікарів – у рамках медичної реформи.
Також на сесії проголосували за внесення змін в договір №722 від 23.12.2016р. «Про затвердження договору про передачу та прийняття міжбюджетних трансфертів по галузях соціально-культурної сфери на 2017 рік між Шумською міською радою та Шумською районною радою». А також ліквідували сільські виборчі комісії – як пояснила начальник Фото без описувідділу правового забезпечення Світлана Антонюк, це викликано тим, що вони засновані ще сільськими радами, які на сьогодні ліквідовані як юридичні особи, тому потрібно провести ліквідацію СВК.
Депутати розглянули ряд земельних питань і проголосували за внесення змін у рішення, що стосується орендних ставок (читайте – поряд). Прийняли програму щодо оздоровлення дітей в таборі «Дивосвіт» (с.Кутянка) і виділили для таких цілей кошти, затвердили нові правила благоустрою – для усієї громади, а також підтримали звернення, ініційоване фракцією «Свобода» у міській раді, що стосується незгоди щодо введення абонплати за користування природним газом.
Оскільки сесія міської ради відбулася у святковий день, до депутатів завітали християни віри Євангельської у рамках відзначення 500-річчя реформації – відповідне Фото без описурозпорядження підписане Президентом України. Лекцію на дану тематику провів обласний єпископ Віталій Яцюк, а Олеся Лопацька та брати Ярослав і Віктор Наконечні дарували чудові духовні піснеспіви разом з побажаннями пресвітера Бориса Ковальчука і Сергія Вознюка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь