Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Нарада із працівниками міської ради та в.о.старост.

Дата: 12.01.2018 14:06
Кількість переглядів: 873

Фото без опису

Стати ефективними менеджерами у селах громади мають виконуючі обов’язки старост – саме на цьому акцентував увагу міський голова Володимир Плетюк на нараді із працівниками міської ради та в.о.старост.

Перш за все, у їхні функції  має увійти управління громадами у селах та координація роботи усіх служб – освіти, медицини, культури, соціальних працівників, які з нового року перейшли під юрисдикцію Шумської міської ради. Саме в.о. старост мають чітко володіти ситуацією у селах, створити своєрідний осередок і слідкувати за тим, аби робота названих служб була якісною та ефективною, приносила користь селу і громаді загалом.

Володимир Плетюк наголосив на тому, що, як і обіцяли минулоріч, для сіл громади запропонують бюджетну підтримку. Зараз у міській раді працюють над механізмом, як це втілити і яку назву матиме нововведення, але суть його така – те село, де староста буде працювати ефективніше, отримає більшу фінансову підтримку з міського бюджету – суми можуть бути від 10 до 50 тис. грн, які у селах зможуть використати на нагальні потреби. Обіцяють, що до уваги не братимуть надходження від ПДФО, а показовими будуть земля і зареєстровані підприємства чи підприємці. Фото без описуТому тепер кожен має бути зацікавленим в обліку земель, і думати над тим, як залучати у село нових інвесторів, або переконувати його вихідців, які працюють за межами, реєструвати свій бізнес і сплачувати податки у казну громади.

Наступне, про що вели мову, стан доріг – питання доволі болюче і гостре, адже після затяжних дощів навіть ті, де хоч трохи проводили ремонтні роботи, знаходяться у плачевному стані. Минулоріч на ремонти шляхів з міського бюджету виділили близько трьох мільйонів гривень. Але це, за нинішніми мірками - крапля в морі. Володимир Плетюк акцентував увагу на  тому, що за власні кошти мало що можна зробити, адже, щоб побудувати у селі кілометр більш-менш пристойної дороги, потрібно 1-1,5 млн грн, у місті – 5-6 млн грн, а якщо робити ще й дренажну систему з каналізаційними колекторами, то сума може зрости у 2,5-3 рази. А якщо взяти до уваги, що на території громади є 240 км місцевих доріг (це, в основному, вулиці у населених пунктах) та 120,4 км державних (під’їзні шляхи), то неважко порахувати, яка сума необхідна, щоб зробити якісними усі шляхи у селах та місті. Фото без описуПри великому бажанні таких коштів громада не  має.

 

- Але це не означає, що ми  нічого не будемо робити, - зауважив міський голова і озвучив перелік доріг, які міська рада подала на фінансування з коштів дорожнього фонду, якими з нового року розпоряджаються обласні державні адміністрації. – І не просто подали перелік, а ще й аргументували, чому саме ці шляхи варто робити першочергово. А це – «Андрушівка-Стіжок», «Шумськ-Білокриниця» (через Тилявку), «Шумськ-Боложівка», «Зелений Дуб-Руська Гута».

 

 

Фото без описуКрім того, будемо працювати над тим, щоб із власних доходів якомога більше ресурсів спрямувати на дороги.

Ішла мова про те, щоб уже на початку року старости провели консультації із аграріями, які працюють на  територіях сіл, зокрема, акцентувати увагу і на допомозі по ремонту шляхів, адже при збиранні та вивезенні врожаю важковаговий транспорт  завдає немалої шкоди місцевим дорогам.

Окрім цього, Володимир Плетюк доручив провести інвентаризацію усіх доріг, старостам – скласти дефектні акти, щоб можна було прорахувати основні напрямки, і скільки буде вартувати такий ремонт. Бо мають намір вишукувати кошти на дані роботи з різних джерел, а для цього необхідно мати документальне підтвердження.

Також увагу старост привернули до проблем легальної роботи у селі підприємців, зокрема, що стосується питань акцизу, і повідомили про те, що невдовзі вони, крім субсидій, прийматимуть документи на оформлення усіх видів допомог – аби жителі громади могли зробити це безпосередньо на місцях, а не їхати у Шумськ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь