Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Кременецьке об'єднане управління пенсійного фонду України інформує

Дата: 29.11.2016 14:06
Кількість переглядів: 983

До відома бухгалтерів.

Заповнення таблиці 6 Звіту з ЄСВ

Таблиця 6 призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці, які вносяться до персональних облікових карток застрахованих осіб Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Просимо звернути особливу увагу при заповненні Таблиці 6 Реквізиту 24

Реквізит 24 Таблиці 6 Ознака неповного робочого часу (1 — так, 0 — ні). Ознака «неповного робочого часу» згідно зі ст. 56 Кодексу законів про працю встановлюється угодою сторін як при прийнятті на роботу, так і в період роботи. Ознака «неповний робочий час» проставляється в разі, якщо особа:

• працює неповний робочий день (тобто зменшення тривалості щоденної роботи на зумовлену кількість годин);

• працює неповний робочий тиждень (при якому зберігається нормальна тривалість робочого дня, але зменшується кількість робочих днів на тиждень);

• поєднує неповний робочий день неповний робочий тиждень (наприклад, тривалість робочого дня 5 годин при 4 робочих днях на тиждень). Для відносин згідно із цивільно-правовим договором реквізит 24 не заповнюється.

   Також просимо звернути увагу при заповненні таблиці 6 коли наприклад працівникові за відповідний період  при поданні звітності проставлено 2 записи: 1 нарахована заробітна плата яка менша за мінімально встановлену законодавством та другий запис дорахування до суми різниці між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованої заробітної плати тоді реквізити 22,23 у цих двох записах мають бути ідентичні. Реквізит 22 Ознака наявності трудової книжки та Реквізит 23 Ознака наявності спецстажу.

 

Головний спеціаліст відділу ведення електронних реєстрів та підтримки

інформаційно-аналітичних систем                                О.А.Наконечний

 

 

Шумський відділ з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Кременецького об'єднаного управління Пенсійгого фонду України Тернопільської області повідомляє:

Станом на 1 грудня 2016 року  на обліку перебуває 8731 пенсіонер, середній розмір пенсії становить 1479,13 грн.

 Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" з 01.12.2016 перерахоно пенсії для 8052 пенсіонерів, середній розмір підвищення пенсійної виплати становить 110,09 грн.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 01.12.2016 року1247.00 грн. проведено перерахунок:

мінімального розміру пенсії непрацюючим пенсіонерам відповідно до ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»

  • доплати за понаднормовий стаж непрацюючим пенсіонерам відповідно до ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»

  • пенсій за особливі заслуги відповідно до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною";

  • мінімального розміру пенсії по втраті годувальника;

  • мінімального розміру пенсії по втраті годувальника членам сімей військовослужбовців;

  • підвищень, передбачених Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"

  • мінімальних розмірів пенсій військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”;

  • надбавки на утриманців відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”

  • мінімальних розмірів пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС

  • щомісячної державної адресної допомоги інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

  • державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни з числа військовослужбовців 1,2,3 груп та інших інвалідів війни 1,2,3 груп

  • щомісячної державної адресної допомоги інвалідам війни та учасникам бойових дій

  • доплати до мінімального розміру пенсії непрацюючим шахтарям, на яких поширюється дія Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» та працівникам, зайнятим обслуговуванням зазначених осіб відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (код виплати 996);

  • доплати до мінімального розміру пенсії незалежно від факту роботи шахтарям, на яких поширюється дія Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» та яким призначена пенсія по інвалідності відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення»

  • доплати до пенсії за втрату годувальника членам сімей шахтарів, смерть яких настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або профзахворювання

Відповідно до абзацу другого  частини 3 ст. 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" працюючим пенсіонерам розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28, не перераховується

Якщо пенсія по втраті годувальника призначена на двох та більше утриманців, і один з яких працює, то розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28, не перераховується.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 01.12.2016 року1247.00 грн. перерахунок не провадиться:

  • підвищення дітям війни відповідно до Закону України "Про соціальний захист дітей війни";

  • додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров’ю та компенсаційної виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з 01.12.2016 року – 1544.00 грн. провадиться перерахунок надбавки, передбаченої Законом України “Про донорство крові та її компонентів

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність 1247.00 грн. провадиться перерахунок щомісячної адресної допомоги (ПКМУ №265 від 01.04.2008 р.) для одержувачів пенсій:

  • за віком/за вислугу років при повному стажі, якщо в даних про інвалідність наявна інформація про  1,2 або 3 групу інвалідності;

  • у разі втрати годувальника;

  • по інвалідності для інвалідів 1,2, та 3 груп;

  • соціальних пенсій для інвалідів 1,2 та 3 групи; та дітям-інвалідам;

  • за віком/за вислугу років при неповному стажі роботи, якщо в даних про інвалідність  наявна інформація про 1,2 або 3 групу інвалідності.

Виходячи із розміру 949.00 провадиться перерахунок щомісячної адресної допомоги  для тих одержувачів пенсій, які не зазначені вище.

Після перерахунку розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною), не може перевищувати 10740 грн.

Начальник Шумського відділу з питань

призначення, перерахунку та виплати пенсій                      Р.М.Омельчук

 

 Погасите борг - відновите право застрахованих осіб на зарахування страхового стажу. 

 Одним із  основних  завдань Пенсійного фонду  є  наповнення бюджету  фонду за рахунок погашення   існуючої заборгованості  .

Станом на 01.11.2016 року заборгованість  перед   Кременецьким об’єднаним Управлінням  Пенсійного фонду мають 41  платник Шумського району на загальну суму 2120,6 тис. грн. В тому числі,  заборгованість по страхових внесках  становить 318,7 тис. грн., з яких недоїмка складає 186,4 тис . грн.

 Відповідно до пенсійного законодавства  періоди, за які не сплачено  страхові внески не будуть зараховані  найманим працівникам до  страхового стажу, а це призведе в майбутньому до  зменшення розміру пенсії,  а у разі ненабрання мінімального страхового стажу ( сьогодні це 15 років)   відмови у  її призначенні.

 Для відома застрахованих осіб зазначимо перелік страхувальників, які  несплатили страхові внески і  одночасно  позбавили  найманих працівників права на зарахування їм страхового стажу:

ТОКП Профдезинфекція – 28  періодів незараховано  страхового стажу,

ПАП “ Діброва “ -  24 періоди незараховано  страхового стажу,

КП “ Іловка ”-  22 періоди незараховано  страхового стажу ,

ПМП “ Цегельник” -  26 періодів незараховано  страхового стажу ,

ТзОВ “ Малахіт буд вектор” -  22 періоди незараховано  страхового стажу .

 Отож, керівникам підприємств – боржників та фізичним особам, які мають заборгованість слід усвідомити та пам’ятати, що  погашення боргів  з єдиного   та страхових внесків прирівнюється до відновлення прав застрахованих осіб щодо зарахування  їм страхового стажу.

Головний спеціаліст  відділу надходження платежів                                Хмарна М. Р.

 

Підтвердження страхового стажу

Під час визначення розміру пенсії страховий стаж після 1 січня 2004 року встановлюють за даними персоніфікованого обліку. А от для підтвердження частини стажу роботи, яка припадає на період до 2004 року, трудова книжка відіграє велику роль. За її відсутності або якщо в ній немає записів про окремі періоди роботи, трудовий стаж особи встановлюють на підставі інших документів, виданих за місцем роботи або в архівних установах.

Для підтвердження трудового стажу органи Пенсійного фонду також приймають довідки, виписки з наказів, особові рахунки й зарплатні відомості, письмові трудові договори й угоди з відмітками про їх виконання та інші документи, в яких є дані про періоди роботи. Ці документи мають підписати посадові особи й засвідчити печаткою підприємства.

Для підтвердження трудового стажу приймають лише ті відомості про період роботи, які внесено в довідки на підставі документів.

 

Які документи потрібно подати в управління Пенсійного фонду для того, щоб мати право на підвищення, чи надбавку до пенсії?

Перш за все хочу нагадати, що існує спеціальний Порядок, який регулює питання подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Для підтвердження права на призначення окремих доплат і надбавок до пенсії необхідно до пенсійної справи додати копії деяких документів.

Наприклад, якщо особа є учасником війни, вона має подати копію посвідчення учасника війни, а якщо є учасником бойових дій чи інвалідом війни, подає копію посвідчення про надання такого статусу.

Члени сімей загиблих (померлих ветеранів війни, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту), подають посвідчення члена сім’ї загиблого військовослужбовця.

Особливі заслуги, передбачені статтею 11 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального статусу» підтверджують відповідними документами.

За документ, який засвідчує, що особу визнано реабілітованою, приймають завірену у визначеному порядку копію посвідчення реабілітованого. Особи, реабілітовані згідно зі статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні», подають довідки органів внутрішніх справ, видані на підставі відповідних документів (постанови про вислання, особових справ на висланих осіб, тощо), а за відсутності таких документів – довідки районних комісій з поновлення прав реабілітованих, видані на підставі встановленого факту переселення.

За документ, що підтверджує статус почесного донора України чи СРСР, править завірена у визначеному порядку копія посвідчення «Почесний донор України», «Почесний донор СРСР»

Для призначення надбавки до пенсії на утриманця чи щомісячної компенсації у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи потрібно подати документ, який засвідчує перебування на утриманні непрацездатних членів сім’ї. Такими документами є: довідки органів місцевого самоврядування чи довідки про реєстрацію місця проживання (разом із годувальником за однією адресою). Якщо особа не може подати такий документ, факт перебування на утриманні померлого годувальника встановлюється у судовому порядку.

Окрім цього, для призначення до пенсії щомісячної компенсації (незалежно від виду самої пенсії) пенсіонер має подати експертний висновок щодо встановлення зв’язку смерті годувальника з дією іонізуючого випромінювання та інших шкідливих чинників унаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Для призначення надбавки на догляд подають висновок лікарсько-консультаційної комісії про потребу пенсіонера в постійному догляді.

Варто звернути увагу на те, що деякі надбавки до пенсії встановлюють лише в тому разі, коли пенсіонер не працює. Тож цей факт потрібно документально підтвердити. За документ, який підтверджує, що особа не працює (не здійснює діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування), править: трудова книжка, індивідуальні відомості про застраховану особу,  відомості щодо відсутності інформації про державну реєстрацію фізичної особи – підприємця за даними, які є в органі, що призначає пенсію. Якщо зареєстрована (взята на облік) внутрішньо переміщена особа не має документів, що підтверджують факт звільнення (припинення діяльності), факт звільнення з роботи встановлюють на підставі особистої заяви із зазначенням дати, з якої особа не працює, і поясненням обставин, у зв’язку з якими неможливо внести запис у трудову книжку чи подати її оригінал.

 

Перший заступник начальника Кременецького об’єднаного управління

Пенсійного фонду України Тернопільської області                                       Л.І.Хом’як

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь