Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Перевиконання бюджету спрямували на ремонт доріг

Дата: 15.09.2017 12:39
Кількість переглядів: 1016

Фото без опису

Двадцять шосту сесію Шумської міської ради сьомого скликання розпочали із питання внесення змін до міського бюджету на 2017 рік.

Заступник начальника фінансового управління – начальник відділу доходів Галина Штихалюк повідомила про те, що перевиконання бюджету становить 105,4%. Суми коштів від перевиконання недостатньо, щоб задовільнити всі запити, тому зосередитися потрібно над необхіднішим.

За словами міського голови Володимира Плетюка, з них левову частину, а це – 677,759 тис. грн., спрямують на ремонт доріг у селах громади. Пріоритетними є Залісці, Угорськ, Мирове, Фото без описуБашківці, Стіжок, Тилявка, Бірки. За кошти міської ради розпочато поточний ремонт дороги Шумськ – Білокриниця в районі села Угорськ, де останій ремонт проводився у 80-х роках. Це власні доходи. Володимир Плетюк висловив сподівання, що і наступного місяця бюджет матиме перевиконання, і тоді кошти, наскільки довзолятимуть можливості бюджету, можна буде спрямовувати на інші потреби, а наразі, доки сприяють погодні умови, роблять акцент на дорогах. Окрім того міська рада постійно турбує власника доріг про ремонти, оскільки майже всі дороги не входять до зони відповідальності міської ради, та й самого бюджету на них ніколи не вистачало і не вистачить. Центральні дороги повинні ремонтуватися Службою автодоріг, а міський бюджет може лише частково допомогати.

Фото без описуНачальник відділу освіти, молоді та спорту Шумської міської ради Любов Дмитрук просила сесії проголосувати за внутрішню перекидку коштів – справа у тому, що раніше планували замінити вікна та двері у Шумській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 за рахунок залишку освітньої субвенції. Та оскільки даний проект пройшов конкурсний відбір по Державному фонду регіонального розвитку, то попередні кошти мають намір виділити для осучаснення навчально-матеріальної бази опорної школи та закупівлю обладнання для навчальних кабінетів.

Також депутати врегулювали земельні відносини на території громади та прийняли рішення стосовно інших актуальних питань.

Фото без описуНайбільш бурхливо обговорювали заяву жителів села Бірки, які просили передати їм у безоплатну оренду сільський ставок. Оскільки закон забороняє такий крок – безоплатну оренду, то бірківчанам, а на сесію міської ради завітала ціла делегація,  пояснили, який механізм дії передбачено для того, щоб питання вирішити у законному руслі. В.о старости Сергій Уваров та самі селяни апелювали до влади і депутатів з розумінням поставитися до їхнього запиту, адже уже три роки ставками ніхто не опікується, і якщо так піде далі, то їм не буде за що боротися. Потрібно терміново ремонтувати дамбу, щоб не витікала вода із ставка, рівень якої і так низький. Бірківчани готові робити все за власні кошти і навіть створили громадську організацію «Джерело».  Як пояснили юрист та начальник відділу земельних відносин, водні об’єкти надаються у користування за договором оренди земель водного фонду на земельних торгах, а  на гідротехнічну споруду на сьогодні вже є виготовлена експертна оцінка з метою передачі в оренду, на умовах конкурсу. Бірківчани погодилися з таким кроком, але переживають за те, щоб сума для них була підйомною, також згідні платити за оренду ставка, що буде передбачено договором. Крім того було вказано, що за такою ж процедурою розглядатимуть надання інших водойм на території громади після виготовлення відповідних документів на них, адже це дасть змогу поповнювати бюджети самих сіл громади.

Міський голова Володимир Плетюк вкотре наголошує на тому, що, перш, ніж звертатися до міської ради, варто порушувати пробему перед виконуючими обов’язки старост, адже саме вони комунікаторами у селі і  знають, як позитивно вплинути на ситуацію з метою вирішити питання, що хвилює.

Алла ОМЕЛЬЧУК, "Новини Шумщини"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь