Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Святкове зібрання з нагоди Дня місцевого самоврядування

Дата: 08.12.2017 12:13
Кількість переглядів: 1048

Фото без опису

Святковим зібранням у центрі позашкільної роботи  відзначили працівники Шумської міської ради День місцевого самоврядування – своє професійне свято, на яке запросили старост та ветеранів - колишніх працівників, які трудилися і в міські раді, і в сільських радах, які увійшли до складу ОТГ, багато років

Були урочисті моменти, обговорили й робочі питання, адже завершується рік, і можна підсумовувати зроблене, аналізувати те, чого не вдалося досягти, а головне – планувати на перспективу.

Міський голова Володимир Плетюк свою розповідь підтверджував наочно – усі присутні у залі, мали змогу переглянути презентацію про основні напрямки роботи Шумської міської ради у році, що минає.

 

Фото без опису Зокрема, Володимир Євгенович акцентував увагу на тому, що, поряд з тим, що зросли надходження до бюджету, і за увесь 2017 рік власні доходи у структурі усього  міського бюджету мають скласти 37 млн. грн., суттєво зросли й видатки. І це зрозуміло, адже громада немала, об’єднує 35 сіл, що входили до складу 18 сільських рад, та місто. І всюди є проблеми, які потребують вирішення.

Міський голова розповів про те, що якраз напередодні цього заходу побував у Шумській ЗОШ І-ІІІ ст. №1, де провели урок місцевого самоврядування. І коли шестикласник запитав мера міста про те, як він збирається збільшувати доходи до міського бюджету і за рахунок чого, вкотре підтвердило думку про те, що варто працювати над збільшенням власним доходів, щоб бюджет був спрямований не лише на виплату заробітної плати, а й давав можливості розвитку – саме у цьому запорука успішної громади. Адже села і місто, які об’єдналися у Шумську ОТГ, були дотаційними, але, завдяки децентралізації, мають розвиватися і ставати багатими. Так, це нелегко, але, що приємно відзначити, з кожним роком рівень ротаційності зменшується, це означає, що зростають можливості місцевих ресурсів. І в цьому плані є багато напрацювань. Зокрема, думають про те, щоб отримувати доходи від кар’єрів та водних ресурсів, яких є достатньо на території громади. Також у планах – нові виробничі потужності,які збільшуватимуть дохідну частину бюджету.

 

Фото без описуМіський голова також акцентував увагу на роботі з грантовими програмами, написанні проектів, роботі міського ЦНАПу, який успішно працює і поповнює бюджет громади. Болючим питанням є стан доріг, адже їхні ремонти такі дорого вартісні, що говорити наразі про щось суттєве не доводиться. Правда сподіваються хоч на якесь поліпшення у цьому питанні завдяки тому, що з 1 січня 2018 року усі дороги місцевого значення перейдуть в управління облдержадміністрації.

Володимир Плетюк усіх присутніх на святі закликав до спільної, хоч і нелегкої, зате корисної мети – працювати для того, щоб громада розвивалася, зростав бюджет, що дозволить фінансувати важливі проекти у різних галузях.

Приємними були миті нагородження. Грамоти отримали – начальник відділу житлово-комунального господарства, транспорту, благоустрою, охорони навколишнього природного середовища та інфраструктури Драчук Н.Т., адміністратор центру надання адміністративних послуг Золотун Н.О., провідний спеціаліст відділу звітності та контролю Погонець Л.В., провідний спеціаліст відділу земельних відносин Ямпольський С.Б., секретар виконавчого комітету Собчук Г.Г., головний спеціаліст відділу доходів та видатків бюджету фінансового управління Шатрова Л.А., в.о. старости с.Рохманів Карп’юк В.В., в.о. старости с.Бриків Щур М.І., в.о. старости с.Тилявка Шаталаєва Л.Г..

 

Фото без описуОсобливо приємно було вітати на святі ветеранів органів місцевого самоврядування, які довгі роки віддали цій роботі – Марію Нестер, Уляну Помельничу, Галину Нікульшину та Андрія Бойка, який напередодні відзначив свій день народження. Також Володимир Плетюк адресував вітальні слова усім колишнім сільським головам, які трудилися в системі ОМС.

Приємним сюрпризом для працівників Шумської міської ради стала подяка, яку передав спецпідрозділ розвідки «SANTA» зі Сходу України для жіночої половини колективу з нагоди Міжнародного дня волонтера та Дня місцевого самоврядування за безпосередню участь у волонтерській допомозі у зону АТО, патріотизм і небайдужість.

А чудовий настрій усім винуватцям свята дарували вихованці Шумського центру позашкільної роботи своїми талантами. Дякуючи дітям за гарний концерт, Володимир Плетюк наголосив на тому, що освіта – у пріоритетах роботи міської ради. Останнім часом чимало коштів виділено для закупівлі навчальних кабінетів, обладнання та термомодернізацію навчальних закладів, що, разом з тим, дозволяє економити кошти, адже з 1 січня 2017 року за спожиті енергоносіях по галузі освіти платить міський бюджет із власних доходів. Тому робота у цьому напрямку триватиме, як, зрештою, і робота над планами та їх реалізацією у 2018 році.

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь