Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

З чого починається бізнес?

Дата: 02.03.2017 11:39
Кількість переглядів: 1846

    Фото без опису

З чого починається бізнес? Це перше питання ,яке задає собі майбутній підприємець. Бізнес починається з ідеї ,яку якнайшвидше потрібно реалізувати в життя. Саме «ідея» зайнятися певним видом діяльності, яка буде затребувана суспільством та буде приносити користь та задоволення, надає змогу реалізувати свій потенціал у тій сфері, в якій людина почуває себе професіоналом чи принаймні, їй це дуже подобається і вона хоче спробувати. Особа, яка вперше вирішила зайнятися підприємництвом та одразу не планує великих фінансових обертів та  потужного штату співробітників, обирає просту організаційну форму для своєї майбутньої офіційної діяльності, таку як – реєстрація ФОП (фізична особа -підприємець).

    Процедура реєстрації визначається згідно  Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 № 755-IV

Здійснення підприємницької діяльності є одним з конституційних прав кожного громадянина України.

Стаття 42 Конституції України:
  Кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.
Підприємницька діяльність депутатів, посадових і службових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування обмежується законом.
Держава забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності. Не допускаються зловживання монопольним становищем на ринку, неправомірне обмеження конкуренції та недобросовісна конкуренція.

Також згідно до статті 50 Цивільного кодексу України

Право на здійснення підприємницької діяльності, яку не заборонено законом, має  фізична особа з повною цивільною дієздатністю. Обмеження права фізичної особи на здійснення підприємницької діяльності встановлюються Конституцією України  та законом. Фізична особа здійснює своє право на підприємницьку діяльність за умови її державної реєстрації в порядку, встановленому законом. Інформація про державну реєстрацію фізичних осіб - підприємців є відкритою.

Отже, якщо рішення про реєстрацію ФОП прийнято, потрібно визначитись, якими видами підприємницької діяльності Ви будете займатися у якості приватного підприємця. Потім, зважаючи на цю інформацію, за допомогою КВЕД (державного класифікатора видів економічної діяльності) потрібно вибрати один основний та декілька додаткових видів діяльності, а також звернутись у відділ державної реєстрації для подання документів.

                    Для проведення реєстрації необхідно подати наступні документи:

  • Заповнена реєстраційна картка (форма 10) на проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця (ФОП). Реєстраційна картка заповнюється машинодруком або від руки друкованими літерами;
  • Ідентифікаційний код ;
  • Паспорт;
  • При здійсненні реєстрації ФОП довіреною особою (нотаріально завірена копія довіреності на виконання цих дій).

Через 24 години Ви отримаєте підтвердження(виписку з ЄДР), що Ви фізична особа — підприємець, і зможете на законних підставах займатися господарською діяльністю.

 

З усіма питаннями, що виникають у сфері державної реєстрації фізичної особи –підприємця Ви можете звернутись за адресою:

 м.Шумськ, вул. І.Франка, 30(колишнє приміщення кінотеатру «Мир»)

Телефон для довідок : 2-23-77

Ел.пошта: shumsk.derzhreestr@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь