Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

05 травня відбулась 20 сесія Шумської міської ради

Дата: 10.05.2017 11:07
Кількість переглядів: 790

25,4 мільйонів гривень надійшло до бюджету об’єднаної громади у І кварталі 2017 року, майже 18,1 млн грн. – це цільова медична та освітня субвенції. Власні доходи склали 7,6 млн. грн.
Головною бюджетоутворюючою складовою міського бюджету є податок на доходи фізичних осіб, який складає 57,9 %(4,3 млн. грн) далі іде єдиний податок – 1,2 млн. грн та акцизний – 1,0 млн. грн,- такі дані оприлюднила начальник фінансового управління міської ради Галина Кирея на сесії міської ради.
- Так, ми маємо перевиконання міського бюджету, навіть більше, аніж сподівалися. Це, звичайно менше, аніж торік, адже далася взнаки новація – перекладення на місцеве самоврядування функцій з оплати праці техперсоналу по галузі освіти та видатків на утримання установ, але тішить, що перевиконання є, - прокоментував міський голова Володимир Плетюк. – Але за підсумками І кварталу не варто робити висновки про увесь рік. А вже коли будемо мати звіт за І півріччя, тоді можна буде розпочинати роботу у селах громади, відповідно до тих нагальних проблем, вирішення яких у своїх робочих планах передбачили старости. Наразі ми фінансували в основному захищені статті видатків.
Водночас, міський голова наголосив на тому, що вагомою причиною того, шо не здійснюють інших видатків є те, що очікують результатів від Державного фонду регіонального розвитку, на розгляд якого міська рада подала чимало важливих проектів. А якщо вони будуть прийняті, то необхідне буде співфінансування з бюджету громади, бо якщо міська рада не передбачить на це кошти, втілення задуманого стане неможливим і виділену субвенцію повернуть назад у Держбюджет.
Після того, як депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за І квартал 2017 року, вони внесли зміни до бюджету громади на 2017 рік, обговорили питання спів фінансування та ремонту доріг, врегулювали земельні відносини на території міської ради та інші. Також делегували до медичної ради Кременецького госпітального округу двох представників – секретаря Людмилу Павленко та начальника фінуправління міської ради Галину Кирею.
Після розгляду питань, винесених на сесію міської ради., Володимир Плетюк акцентував увагу на тому, що у селах громади з його участю відбуватимуться збори жителів, тому прохання максимально приходити на них та активно долучатися до обговорення важливих для сіл та міста питань. Ішлося й про те, що є можливість перереєструвати транспортний засіб, поміняти посвідчення водія та отримати ряд інших послуг завдяки роботі у Шумську, за сприяння міської ради, мобільного сервісного центру МВС.  Наступна така можливість з’явиться 25 травня.
Також міський голова звернувся до депутатів, в.о. старост з проханням проводити роботу з вихідцями з сіл та міста громади і мають власний бізнес, реєструвати його у міському ЦНАПі, адже підприємцю немає різниці, де це робити, а ось для бюджету громади це суттєві кошти. Уже є домовленості з окремими особами, працюють у цьому плані і далі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь