Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Про страховий стаж фізичним особам - суб'єктам підприємницької діяльності

Дата: 23.06.2017 10:52
Кількість переглядів: 644

23.06.2017  року

 

Про страховий стаж фізичним особам - суб'єктам підприємницької діяльності

 

Відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, підлягають загальнообов'язковому державному страхуванню. Вони є стосовно себе страхувальниками.

Період здійснення фізичною особою підприємницької діяльності, крім осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність за спрощеною системою оподаткування, з 01 липня 2000 року підтверджується довідкою із бази даних реєстру застрахованих осіб за інформацією відділу персоніфікованого обліку.

Період здійснення фізичною особою підприємницької діяльності за спрощеною системою оподаткування до 01 січня 2004 року підтверджується спеціальним торговим патентом, або свідоцтвом про сплату єдиного податку, або патентом про сплату фіксованого розміру прибуткового податку з громадян, або довідкою про сплату страхових внесків, а з 01 січня 2004 року - довідкою із бази даних реєстру застрахованих осіб за інформацією відділу персоніфікованого обліку.

З огляду на те, що страховий стаж - період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі, не меншій за мінімальний страховий внесок, періоди, коли особа займалася підприємницькою діяльністю, за які в системі персоніфікованого обліку немає даних про сплату страхових внесків до страхового стажу не зараховуються.

Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків менша за мінімальний страховий внесок, то цей період зараховується до страхового стажу пропорційно фактично сплаченим страховим внескам.

Для того, щоб був зарахований повний місяць страхового стажу – особа може здійснити відповідну доплату до суми страхових внесків в порядку, визначеному правлінням Пенсійного фонду таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою за мінімальний страховий внесок.

 

Начальник Шумського відділу

з питань призначення, перерахунку

та виплати пенсій                                                        Р.М.Омельчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь