Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Кременецьке ОУПФ України інформує!

Дата: 29.07.2017 10:39
Кількість переглядів: 1131

Фото без опису

Кременецьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області інформує

На обліку по Шумському району станом на 01.07.2017 року перебувало 8535 пенсіонерів. Середній розмір пенсії за липень 1539,48 грн.

Завершено виплату пенсій за липень 2017 року в повному обсязі. Через банківські установи виплачено 3269 особам, через поштові відділення зв’язку – 5192 особам. Виплачено 9 разових доручень недоотриманої пенсії та 29 разових доручень допомог на поховання.

Проведено нарахування пенсій на серпень 2017 року. Потреба на виплату пенсій у серпні становить 13506,53 тис.грн.

Заступник начальника Шумського відділу з питань

призначення, перерахунку та виплати пенсій                                       Лірська Н.П. 28.07.2017

 

Виплата пенсії особам, які перебувають на повному державному утриманні

Відповідно до ст.48 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» під час перебування пенсіонера на повному державному утриманні у відповідній установі (закладі) йому виплачується 25 відсотків призначеної пенсії. У випадках, якщо розмір його пенсії перевищує вартість утримання, виплачується різниця між пенсією і вартістю утримання, але не менше 25 відсотків призначеної пенсії.

Якщо у пенсіонера, який перебуває у відповідній установі (закладі) на повному державному утриманні, є непрацездатні члени сім'ї які перебувають на його утриманні, пенсія виплачується в такому порядку: 25 відсотків пенсії - самому пенсіонерові, а інша частина пенсії, але не більш як 50 відсотків призначеного розміру пенсії - зазначеним членам сім'ї.

 Частина пенсії, що залишилася після виплати суми пенсії пенсіонеру та членам його сім'ї перераховується до установи (закладу), де пенсіонер перебуває на повному державному утриманні, за його особистою заявою. Зазначені кошти зараховуються на банківські рахунки цих установ понад бюджетні асигнування і спрямовуються виключно на поліпшення умов проживання в них пенсіонерів у порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.

 Дітям-сиротам за період перебування на повному державному утриманні пенсія у зв'язку з втратою годувальника виплачується в повному розмірі та перераховується на їхні особисті рахунки у банку.

Іншим дітям, які перебувають на повному державному утриманні, виплачується 50 відсотків призначеної пенсії у зв'язку з втратою годувальника та перераховується на їхні особисті рахунки у банку. При цьому частина пенсії, що залишилася після виплати суми пенсії у зв'язку з втратою годувальника, перераховується на банківський рахунок установи, де ця дитина перебуває на повному державному утриманні, і спрямовується виключно на поліпшення умов проживання дітей у цих установах.

Виплата пенсії здійснюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому пенсіонер зарахований на повне державне утримання.

Начальник Шумського

відділу обслуговування громадян            Т.Ф.Шевчук

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь