Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Плату за використані енергоносії та утримання технічного персоналу хочуть перекинути на місцеві бюджети

Дата: 01.11.2016 09:52
Кількість переглядів: 925

Фото без описуПро те, як далі мають розвиватися освітні заклади, які функціонують на території Шумської об`єднаної громади, ішлося на нараді, яку міський голова Володимир Плетюк провів з працівниками відділу освіти, молоді та спорту міської ради.

Справа в тому, що у проекті бюджету на наступний 2017 рік передбачено, що за використані енергоносії та утримання технічного персоналу у навчальних закладах платитимуть місцеві бюджети. А для них ця ноша непосильна, оскільки, за попередніми підрахунками, на такі цілі лише по школах громади потрібно близько 15 млн грн. А це – майже річний бюджет. А ще є ЦПР, ДЮСШ та садочки. Звичайно, що на  місцях плекають надії на те, що на вищих рівнях влади переглянуть таку бюджетну пропозицію, адже це – проблема усіх місцевих бюджетів держави. Та, разом з тим, потрібно бути готовими до різних варіантів.  Тому міський голова Володимир Плетюк має намір провести ряд зустрічей у селах громади, на які запрошує людей прийти максимально для того, щоб отримати як найповнішу інформацію про те, скільки коштів іде на утримання навчального закладу у їхньому селі, проаналізувати і прийняти спільне рішення.

Нагадаємо, що досі усі витрати на утримання освітньої галузі брала на себе держава, а тепер у верхах вирішили залишити для себе лише фінансування оплати праці педагогічних працівників, а енергоносії та технічний персонал у проекті Держбюджету на 2017 рік запланували передати на опіку місцевих бюджетів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь