Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

До Шумської ОТГ завітали експерти програми DOBRE

Дата: 13.12.2017 09:24
Кількість переглядів: 1342

12 грудня 2017 року до Шумської ОТГ завітали експерти програми DOBRE (Олег Процик) з метою представлення опрацьованого індексу спроможності місцевої влади (ІСМВ).

ІСМВ – це інструмент оцінювання успішності громад, за допомогою якого місцева влада може визначити власні слабкі і сильні сторони, пріоритети для подальшої роботи і технічної допомоги. Відповідальні особи в ОТГ беруть участь в оцінюванні і самі визначають бали у таких сферах діяльності:

- лідерство та управління;

- фінансовий менеджмент та бюджетування;

- надання послуг;

- участь громадськості.

                За результатами оцінки спроможності місцевої влади планується розробка дорожньої карти з покращення спроможності Шумської ОТГ. Громади, які наберуть найвищий бал по усіх показниках вважатимуться модельними громадами та отримають додатково заохочувальну премію до 100 тис. доларів США. Нагадаємо, що проект DOBRE — це програма підтримки місцевого самоврядування, яка передбачає допомогу об’єднаним громадам. Проект із загальним бюджетом у 50 мільйонів доларів називається «Децентралізація — шлях до кращих результатів та ефективності». Упродовж наступних 4-х років DOBRE надаватиме повний спектр допомоги громадам: від питань місцевого економічного розвитку до надання послуг населенню. Експерти проекту мають на меті допомогти Шумській громаді визначитися з переліком пріоритетних напрямків місцевого розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь